Češi budou na Kypru instalovat 100 MW solárních elektráren

Datum 19.08.2019

Česká energetická skupina Solek vstupuje na další trh, a založila proto společnost Solek Cyprus Limited. Ta má na Kypru realizovat projekty solárních elektráren v objemu více než 100 MW. Odhadovaná hodnota dokončeného developmentu v tomto objemu se pohybuje kolem 150 milionů korun.

„Kypr je pro nás další slibný trh díky vysoké úrovni slunečního záření i rostoucí poptávce po elektrické energii,“ řekl Zdeněk Sobotka, zakladatel a CEO skupiny Solek. „Chceme se tak podílet na růstu fotovoltaiky v energetickém mixu Kypru a na plnění jeho závazků v rámci klimatické politiky EU. Aktuálně na Kypru sestavujeme tým zkušených profesionálů a máme předvybráno více než 40 vhodných pozemků, s jejichž majiteli jednáme. Technický tým vyhodnocuje přípojné body tak, abychom mohli v nejbližší době iniciovat povolovací jednání,“ vysvětlil detaily Zdeněk Sobotka.

Kromě svého hlavního zaměření se Solek také účastní tenderu vypsaného a pořádaného Energetickým úřadem Kypru. Ten má vybrat dodavatele střešní fotovoltaické instalace o výkonu 450 KW na svou hlavní budovu v Nikósii.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář