Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně provede návštěvníky digitální stezkou

Datum 02.10.2019

Od 7. do 11. října 2019 se na brněnském výstavišti uskuteční již 61. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. Více než 1 600 vystavovatelů z 30 zemí ukáže poslední novinky a trendy v oblasti průmyslových technologií.

Hlavním letošním tématem je digitalizace průmyslu. Vznikne i speciální expozice Digitální továrna 2.0, která téma digitalizace uceleně představí. Vůbec poprvé návštěvníci uvidí také Českou národní expozici, ve které se společně představí 13 státních institucí. „Správný veletrh ukazuje nové směry, nový design, trendy, vizi budoucnosti. Právě takovým veletrhem MSV je,“ uvádí generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

„Mezinárodní strojírenský veletrh je každoročně stěžejní veletržní akcí českého průmyslu. Na tom letošním bude mít premiéru společná Česká národní expozice pod značkou Czech Republic: The Country For The Future. Lidé v ní vůbec poprvé v historii na jednom místě najdou služby hned třinácti státních institucí, které podporují tuzemský byznys,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Česká národní expozice bude středobodem pavilonu Z. Hlavní témata letošního MSV Průmysl 4.0 a Digitální továrna, tedy digitalizace výroby, jsou MPO zvlášť blízká, málokterá země totiž disponuje takovým množstvím schopných lidí jako my. Je třeba to dát vědět světu, což také děláme. Kybernetika a automatizace vše zrychluje a mění dosavadní postupy a zvyky. Zcela nové výzvy pro průmysl, ale i celou ekonomiku a společnost, přináší navíc umělá inteligence. I z toho je patrné, že výzkum, vývoj a praxe mají k sobě čím dál tím blíž, navíc světová konkurence nás nutí daleko rychleji zavádět všechny inovace do reality. Což ostatně ukážeme právě v Brně.“

Záštitu nad 61. ročníkem Mezinárodního strojírenského veletrhu drží opět i Svaz průmyslu a dopravy ČR. Na MSV se budete moci setkat se špičkovými výrobky a technologiemi téměř 50 členských firem Svazu.

Návštěvníci se přesvědčí, že ekonomika i průmysl fungují. Na veletrhu uvidí špičkové výrobky a technologie řady našich členských firem. V Česku už vyrostly světově úspěšné společnosti, které jsou schopny konkurovat globálním technologickým lídrům. Máme tady firmy, které jsou úspěšné na poli umělé inteligence či robotiky. Je třeba tyto příklady ukazovat, aby všichni pochopili, jak lze rychlé technologické změny využít pro další rozvoj a růst,“ uvádí prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák.

Na MSV každý rok míří firmy z nejméně tří desítek zemí a ani letos tomu nebude jinak. Z více než 1 600 vystavovatelů bude polovina zahraničních a lídři světového trhu do Brna přivezou to nejlepší ze své nabídky. Návštěvníci uvidí oficiální expozice Baskicka, Běloruska, Francie, Indie, Itálie, Rakouska, Německa či Tchaj-wanu. Slovensko se letos vrací do pavilonu V, kde pod hlavičkou Slovenské agentury pro rozvoj investic a obchodu SARIO obsazuje 250 m2. Na oficiálním stánku vystavuje 25 slovenských firem a desítky dalších se zúčastní samostatně podle oboru svého působení. Letošní novinkou je oficiální expozice Maďarska – v novodobé historii MSV jde o premiérovou účast na této úrovni. Současně s MSV se díky oficiální účasti Číny v gesci čínského ministerstva obchodu odehraje i výstava „China International Machinery Brand Show“. Prezentovat se dále budou Polsko či Rusko.

Letošní ročník MSV se zaměří na oblast digitalizace, která postupně ovlivňuje všechny oblasti lidské činnosti. V pavilonu A1 vznikne expozice Digitální továrna 2.0, kde zájemci uvidí ukázky pokročilé digitální transformace. Kvalitu obsahu zaručují už jména hlavních partnerů, kterými jsou společnosti Microsoft a ABB. Spoluorganizátorem je česká společnost 33A+. Atraktivní součástí expozice bude i Digitální stezka, která návštěvníky provede jednotlivými fenomény digitalizace. 

I letos je pro všechny účastníky MSV připraven systém benefitů BRNO FAIR CITY. Opět tak bude možné cestovat s výhodnou veletržní jízdenkou nebo ochutnat speciální menu v předních podnicích brněnské gastronomie. Pro uplatnění benefitů je potřeba náramek, který lze získat v infopointu BRNO FAIR CITY u hlavního vstupu výstaviště. Kompletní seznam benefitů je k dispozici na webové stránce www.brnofaircity.cz nebo v mobilní aplikaci BVV Trade Fairs.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář