Italský výrobce mozzarelly zmodernizoval výrobu špičkovou řídicí technologií Siemens

Datum 29.10.2019

Mlékárna Brimi Milchhof Brixen (Brimi) patří mezi tři nejznámější italské výrobce mozzarelly a každou hodinu vyrobí až 2 550 kilogramů oblíbené mozzarelly Brimi. Při modernizaci výroby společnost Brimi investovala do komplexního vybavení, které umožní efektivní analýzu procesů, optimalizaci, sledovatelnost a v případě potřeby i rozšíření produkce.

Jádrem nového řešení je řídicí systém od společnosti Siemens. Integrovaná řídicí technologie, která byla úspěšně instalována za běhu, umožňuje vizualizaci celé výroby pomocí uživatelsky přátelských rozhraní a usnadňuje řešení problémových situací.

Kromě své slavné mozzarelly vyrábí mlékárna Brimi i řadu doplňkových sýrových výrobků: čerstvého mléka, smetany, másla a jogurtu. Výroba všech těchto výrobků podléhá přísným zdravotnickým předpisům. Všechny procesy musí být neustále dokumentované a sledovatelné. Jedním z požadavků je, že jakákoli vadná šarže musí být detekována a nahlášena trhu během pouhých čtyř hodin. Kvalitu v mlékárně Brimi dokladuje více než 70 000 mikrobiologickch a asi 260 000 chemických rozborů ročně a jejich výsledky musí být uchovávány nejméně po dobu dvou let. Tyto předpisy představovaly pro stávající automatizační systém velkou zátěž, proto mlékárna Brimi rozhodla o modernizaci technologie řízení procesů pomocí řídicího systému Simatic PCS 7 V8.2 od společnosti Siemens.

Spolehlivá automatizace pomocí standardních modulů

Realizaci retrofitu zajišťoval dlouhodobý partner společnosti Siemens Pavis Engineering GmbH se sídlem v Ravensburgu. Nové řešení zahrnuje jednu inženýringovou stanici (ES), dvě redundantně nakonfigurované operační stanice (OS) a deset operátorských klientů distribuovaných po celém závodě. Centrální automatizaci zajišťuje řídicí jednotka Simatic S7-410. Do vizualizačního systému jsou integrovány tři distribuované ovladače Simatic S7-400 pro výrobní závod, sýrárnu a sýrové kádě a tucet ovladačů pro menší pomocné operace. Vizualizační systém byl vytvořen replikací známých uživatelských rozhraní, aby poskytoval pohodlnější obsluhu pro uživatele. Brimi jako svůj programovací standard používá knihovnu Advanced Process Library (APL). Knihovna standardu PCS 7 dodává připravené stavební bloky pro realizaci jednotlivých automatizačních úkolů, což zjednodušuje proces vývoje. Bezproblémovou sledovatelnost celé produkce umožňuje Simatic PCS 7 Process Historian. 

Všestranná spokojenost

„Udělali jsme správný krok se správným partnerem, když jsme se rozhodli postavit technologii řízení procesů na Simatic PCS 7 verze 8.2,“ uzavírá projektový manažer Brimi Markus Stecher. „Naše produkce nyní pevně stojí na standardizovaném základě. Jsme připraveni dále optimalizovat a rozšiřovat naše operace.“

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář