Interaktivní Smart City ukazuje jednotlivé technické prvky inteligentních budov, e-mobilitu, správu energie a datová centra

Datum 17.11.2019

ABB Elektrotechnika spustila interaktivní Smart City na konci října před Světovým dnem měst. Online nástroj pro stolní počítače je přístupný přes abbsmartcities.com.

Interaktivní mapa ukazuje některá z bezpečných, inteligentních a udržitelných řešení, která mohou přispět k vytvoření komplexního inteligentního města.

„Polovina světové populace dnes žije ve městech, kde kvalitu života významně ovlivňují zejména faktory, jako je vysoká spotřeba energie a emise oxidu uhličitého. Produkty a řešení ABB Electrification umožňují řešit tuto problematiku různým průmyslovým odvětvím, veřejným službám i místním komunitám po celém světě,“ uvedla Amina Hamidi, ředitelka technologické divize ABB Electrification.

„Náš online nástroj ukazuje jednotlivé technické prvky inteligentních budov, e-mobilitu, správu energie a datová centra, tj. stavební prvky bez nichž se neobejde žádný návrh komplexního inteligentního města,“ dodává Hamidi.

Světový den měst byl ustanoven v roce 2014 a slaví se 31. října. Upozorňuje na témata týkající se rozvoje a kvality života ve městech. Letošním tématem jsou udržitelná a odolná města. OSN uznává, že inteligentní technologie a digitalizace poskytují příležitosti ke snížení uhlíkové stopy měst.

Online nástroj Smart City se bude i nadále rozšiřovat a budou představeny další inovace a nová řešení.

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář