To nejlepší z CESu 2020

Datum 10.01.2020

Veletrh CES v Las Vegas dnes končí a my vám přinášíme jedny z nejlepších produktů tohoto veletrhu: 

Nejlepší notebook: Samsung Galaxy Chromebook

Chromebooky spouštějí pouze aplikace Chrome a Android (a Linux!), což je většina, co uživatelé používají. Samsung Galaxy Chromebook váží něco málo přes jeden kilogram, což je o něco více, než model Portégé X30L-G od Dynabook Europe, o kterém jsme Vás informovali včera. Barva šasi je sytě červená, nikoli obvyklé nudné barvy, s kterýma většina notebooků přichází. V tomto štíhlém balení získáte vše, co potřebujete: Hliníkové tělo, slot pro kartu MicroSD, dva porty USB-C, snímač otisku prstu, dotykový displej o rozlišení 4K, vestavěný stylus a až 1 TB úložiště SSD. Je osazen nejnovějším procesorem Intel 10. generace a je dodáván s 16 GB RAM. Za toto všechno zaplatíte na americkém trhu 1 000 $.

Pro rodiče: kolébka MamaRoo Sleep od 4moms

Plačící děti potřebují občas uklidnit. Originální pohybové sedadlo MamaRoo dá oddechnout náručím mnoha rodičům. Společnost 4Moms debutovalo svou nejnovější kolébkou. Má pět jedinečných typů houpání vč. možnosti vibrace. Je vybaveno bluetoothem a ve vašem telefonu můžete nastavit i časovač. Jste-li vyčerpaný rodič, a máte 1 300 $ navíc, můžete si tuto kolébku od února objednat.

Nejlepší televizor: Vizio

Televizory OLED nemají v kvalitě obrazu konkurenci. Jejich nevýhoda byla vždy jen příliš vysoká cena ve srovnání s klasickými LCD televizory. To se v roce 2020 mění, z velké části díky nové vlajkové řadě televizorů společnosti Vizio. Nový model 4K Vizio OLED vypadá stejně skvěle jako televizory vyšší třídy, jaké jsme viděli od společností LG a Sony – se stejnými dokonalými úrovněmi černé a obrovským kontrastem. K mání však bude za cenu 1 000 $?

Nejlepší kamera: Insta360 One R

Nová kamera Insta360 One R vám umožní vyměnit různé objektivy a senzory. Nabízí 360 stupňový objektiv, širokoúhlý objektiv a díky partnerství se společností Leica širokoúhlý objektiv spárovaný se snímačem o průměru jeden palec, který je schopen nahrávat video v rozlišení 5K.

Modulární design je tak pěkný, že to, co opravdu odlišuje One R od již známých kamer GoPro, je editační software. Jakmile nahrajete 360 stupňové záběry do počítače, můžete s videem provádět dříve nemožné věci.

Nejlepší přeprava: Segway Ninebot T60

Nový robustní kickcooter Segway, T60, je první opravdu robotický skútr, jaký jsme kdy viděli. Je určen pro použití v programech pro sdílení skútrů a má obvyklou techniku vyvažování od Segwaye, která dokáže korigovat jízdu po nerovné ploše a zároveň dokáže zvýšit stabilitu jízdy. Ale je tu i něco nového: uživatelé si mohou přivolat tento skútr pomocí aplikace. Takže pokud hledáte sdílený skútr a T60 je někde poblíž, může přijet až k vám, aniž beste jej někde hledali.

Nejlepší jídlo: Impossible Pork

Společnost Impossible Foods na sebe v potravinářském průmyslu upozornila již v roce 2016 debutem svého rostlinného hovězího masa. Jejich “hamburger” je téměř nerozeznatelný od skutečného hovězího jak jsme vás na Stránkách Voltů v minulém roce informovali. Impossible Pork na veletrhu CES přišla s další novinkou – imitace vepřového masa. To je nejvíce konzumovaným masem na světě. Společnost je zase o něco blíže vizi, že se do roku 2035 zcela odstraní chov jatečných zvířat.

Nejlepší invence pro volnočasové sportovní aktivity: Dálkově ovládaná brzda na kolečkové brusle

A na úplný závěr, český startup Stopskate v Las Vegas debutoval se svou brzdou na kolečkových in line bruslích. S elektronickým brzdícím systémem Stopskate EBS 480 je možné kdykoliv jednoduše a naprosto bezpečně regulovat rychlost své jízdy na in line bruslích a v případě potřeby elegantně zastavit tam, kde si to zrovna přejeme. Zamezí to všem nestabilním polohám při zastaralém způsobu brždění, u kterých docházelo velmi často k různým pádům a nepříjemným úrazům. S autorem tohoto originálního řešení jsme na našem portálu Volty.cz vloni udělali rozhovor.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář