Nový hlídač izolačního stavu z produkce firmy HAKEL, typ ISOLGUARD HIG95-DELTA

Datum 14.01.2020

Společnost Hakel ve vývoji nových výrobků nezůstává pozadu, a proto Vám můžeme přestavit nový hlídač izolačního stavu. Vývoj nových výrobků i samotná výroba probíhají v naší vlastní režii v prostorách firmy v Hradci Králové. Náš hlídač HIG95-DELTA přestavuje špičku v monitorování izolovaných jednofázových IT soustav ve zdravotnictví. Kontroluje napájení ve zdravotnických prostorách skupiny 2. Jedná se o místnosti, kde přerušení napájení může ohrozit pacienta, například jednotky intenzivní péče, operační sály.

Nový výrobek splňuje podmínky pro užití v izolovaných IT sítích v nemocničních zařízeních. Nový model nahrazuje výrobek HIG95+. Rozdíl od předchozího modelu je, že se nám ho podařilo výrazně zmenšit a zároveň rozšířit jeho vlastnosti.

 Tento hlídač umí monitorovat izolační odpor na podstatně širším rozsahu než dříve, monitoruje 5 kΩ až 10 MΩ, což je vhledem k poruchové hranici, která je 50 kΩ, více než dostatečné. U narušení izolačního stavu, které vzniká postupnou degradací instalace, je tak možné vznik poruchy odhalit s dostatečným předstihem.

Výrobek má integrované vyhodnocování stavu oddělovacího transformátoru. Monitoruje proudové zatížení pomocí měřících transformátorů s převodem na 5 A, používáme standardní průmyslový převod.

Kontrola teplotní zátěže transformátoru je postavená tak, že je možné připojit až tři typy teplotních senzorů, což není jinak běžné. Jednou z možností je využití odporového čidla,  typu PT100, díky kterému lze měřit teplotu ve stupních Celsia.

Hlídač je vybaven displejem pro zobrazování číselné hodnoty naměřeného izolačního odporu a také hodnot proudové a tepelné zátěže oddělovacího transformátoru. Dále také nechybí ovládací tlačítka pro nastavení parametrů hlídače a signalizační LED diody pro zobrazování stavu kontrolované sítě.

Dvojice vestavěných signalizačních relé se spínacím kontaktem umožňuje dálkovou signalizaci chyby izolačního stavu kontrolované sítě a chyby přetížení transformátoru. Výrobek je uzpůsobený pro pohodlnou montáž, připojení i samotné projektování. Je k němu také k dispozici široká základna příslušenství.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář