Rozvod napětí v čínském Wuchanu do jednoho týdne

Datum 21.02.2020

Během jediného týdne dokázal tým zaměstnanců Siemens v čínském Wuchanu dodat a zprovoznit techniku pro rozvod nízkého a vysokého napětí v nové nemocnici pro infikované coronavirem pojmenované Lej-šen-šan. Stavba této nemocnice začala 27. ledna a první pacienty přijala 5. února. Seimens dodal techniku a rozvody nízkého a vysokého napětí jako rozvodné skříně, zásuvky a vypínače a miniaturní jističe (MCB).

Vše začalo první den nového čínského roku – 25. ledna 2020, kdy zástupci Siemens kontaktovali hlavního dodavatele stavby nemocnice, aby zjistili potřeby a parametry tohoto unikátního projektu. Tým odborníků Siemens okamžitě vyjádřil odhodlání dodat prvky distribuce vysokého a nízkého napětí. V té době byli zaměstnanci ve Wuchanu doma v izolaci, aby se vyhnuli nákaze. Práce pro nově vznikající nemocnici Lej-šen-šan představovala ideální příležitost, jak podpořit město Wuchan v boji s epidemií.

Závod s časem

Den nato, 26. ledna 2020, se tým společnosti Siemens spojil s dodavatelem energie, státní společní Wuhan Electric Supply Company, která odpovídala za systém dodávky energií pro nemocnici Lej-šen-šan. Siemens nabídl, že poskytne technickou podporu distribuční soustavy nemocnice. Tým obchodních zástupců, produktových manažerů, logistiků a továrních odborníků obětoval svou novoroční dovolenou, aby práce na projektu probíhaly bezodkladně a s plným nasazením. “Jakmile se kolegové dozvěděli, že práce jsou pro nemocnici Lej-šen-šan, všichni bez váhání vyjádřili plnou podporu,” řekl Li Song, člen týmu žijící ve Wuchanu.

S cílem co nejrychleji nemocnici Lej-šen-šen otevřít se vedení projektu rozhodlo pro využití předpřipravených rozvodných kontejnerů namísto standardních rozvoden. K těm Siemens připojil prvky nízkého a vysokého napětí jako rozvodné skříně, zásuvky, vypínače a jističe.

Připojeno!

Večer 29. ledna 2020 byly instalační práce distribuční soustavy dokončeny a rozvod energie v nové wuchanské nemocnici bezchybně fungoval. „Je to nepopsatelný pocit, vidět, že naše úsilí nepřišlo nazmar,“ řekl Zhu Yi, jeden ze členů týmu. „Vidíme mnoho lidí, kteří proti viru bojují v první linii a tímto projektem jsme také mohli přiložit ruku k dílu.“

Ve večerních hodinách 31. ledna 2020 byla nemocnice připojena k distribuční síti, první pacienty přijala 5. února 2020.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář