Jednomodulový “chráničojistič” i jako přepěťová ochrana?

Datum 05.03.2020

Firma BONEGA úspěšně dodává na trh miniaturizovaný proudový chránič s nadproudovou ochranou (“chráničojistič”) v rozměrech běžného jednomodulového jističe. Přístroj je dodáván v chráničové konstrukci jak typu “AC”, tak i “A”. Z toho vyplývá nejen úspora místa, ale díky příznivé ceně i možnost ideálního rozdělení jištění do více obvodů.

Co však možná nevíte je i jeho schopnost sehrát v elektrickém obvodu AC 230V roli přepěťové ochrany.

Jak je toho dosaženo?

V přístroji je implementován malý varistor.

Jakou schopnost varistor má?

Jde o varistor, který zvládá de facto stupeň “D” nově označován jako stupeň III. Nenahradí pochopitelně stupeň II či dokonce stupeň I, ale jistě ochrání blízké spotřebiče před malým přepětím.

Pokud navíc takovému elektrickému obvodu předchází stupeň I a stupeň II, tak se tímto přístrojem docílí velmi spolehlivé napájení.

Jednomodulové chráničojističe jsou k dispozici i v aplikaci Návrh rozvaděče.cz

Oblíbená aplikace www.navrh-rozvadece.cz umožňuje samozřejmě do rozvaděčů přidat i chráničojističe BONEGA. Snadno tak získáte veškerou dokumentaci včetně výrobního štítku s QR kódem pro rychlou úpravu rozvaděče v budoucnu.

Mohlo by vás také zajímat …

a) Instruktážní videa k propojení jednomodulových RCBO:

b) Automatické nahazovače, které jsme nedávno představili jsou již naskladněny a plně v prodeji. Úspěšně lze jimi nahradit i stykače, navíc s výhodou velmi malé spotřeby energie. Pokud jste ještě neviděli, nahráli jsme na náš YouTube kanál video s vysvětlením jejich funkce. Koncová cena jednomodulového automatické nahazovače je 1780 Kč, pro získání obchodních podmínek a nákupní ceny pro vás nás neváhejte kontaktovat.

c) Protipožární a kouřotěsné skříně aktuálně žádané především v únikových cestách (snadné a cenově přijatelné konstrukční řešení protipožárních uzávěrů před stávající nevyhovující rozvaděče bez jejich nutné demontáže)

d) Od 1.2.2020 byl aktualizován ceník

e) Do aplikace navrh-rozvadece.cz přibyly v posledních týdnech tisíce dalších přístrojů od různých světových výrobců.

e) Vylepšujeme stále také aplikaci Chytrevodomery.cz = sledování, vyhodnocování, upozorňování či automatické uzavírání vody i přes mobil

www.bonega.cz

navrh-rozvadece.cz

chytrevodomery.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář