Budoucnost osvětlování patří LED páskům

Datum 06.03.2020

Použití LED pásků pro nejrůznější aplikace designového, nepřímého ale i jako hlavního zdroje umělého osvětlení je stále častější a jejich kvalitativní úroveň nám v dnešní době umožňuje používat je i v těch nejnáročnějších aplikacích. Mezi hlavní výhody dnešních LED pásků patří vysoká flexibilita, spolehlivost a odolnost.

Jako zdroj světla jsou díky své dlouhé životnosti bezúdržbové, umožňují nám snadné stmívání a použití jak v liniovém, tak i plošném osvětlení. Můžeme si zvolit potřebnou teplotu chromatičnosti, světelný výkon a speciální verze jsou vhodné i do vlhkého prostředí, což je ve spojení s nízkým provozním napětím další velká výhoda. Společnost LEDVANCE nabízí tři základní skupiny LED pásků pro různé oblasti použití pod příznačným heslem “špatné světlo dokáže zamotat život”.

LEDVANCE Superior jako symbol TOP kvality

Nejnáročnější skupinu zákazníků osloví TÜV certifikované pásky LEDVANCE třídy Superior. Jsou vždy onačeny oranžovým rámem s bílým textem Superior Class, tedy jednoduše v barvách společnosti LEDVANCE. Oproti běžným páskům mají vysoký index podání barev, který přesahuje hodnotu CRI>90. Díky tomu je lze spolehlivě použít pro osvětlení obchodů, nákupních center, výstavních síní, hotelů, kancelářských budov a všech prostor, kde je vyžadován co nejvyšší index podání barev. Pásky se dále vyznačují velmi vysokou střední dobou života až 60 000 hodin. Při osmihodinovém denním provozu tak mohou, bez jakéhokoliv servisního zásahu, svítit po dobu 20 let. Zákazník dále může volit mezi základní variantou nebo variantou se zvýšeným stupněm ochrany před vniknutím cizích pevných těles a proti vniknutí vody (IP67), vhodných i pro použití ve venkovním prostředí nebo ve vnitřním prostředí se zvýšenou vlhkostí. Vysoká hustota diod na metr pásku (140), zajišťuje zcela homogenní světelný výstup a vyzařování po celé jeho délce. Pásky Superior o šíří 8 mm (13 mm ve variantě IP 67) lze zkracovat po segmentech 7 diod (50 mm). K dostání jsou ve čtyřech teplotách chromatičnosti (2 700 K, 3 000 K, 4 000 K a 6 500 K) a světelným tokem od 470 do 2 175 lumenů na metr a 120° vyzařovacím úhlem. Pásky jsou provozovány se zdroji stejnosměrného napětí 24V a při použití vhodného předřadníku jsou stmívatelné. Při liniovém osvětlení lze z jedné strany napájet až 7 m z jednoho zdroje. Na pásky této třídy poskytuje společnost LEDVANCE pětiletou záruku. 

Vysoká kvalita a spolehlivé řešení

Pokud zákazníci vyžadují vysokou kvalitu LED pásků za přijatelnou cenu, jsou pro ně vhodné ty z třídy LEDVANCE Performance. Tato řada obsahuje nejširší sortiment produktů. Označována je zeleným rámem s bílým textem Performance Class. Ta se vyznačuje podobně jako LEDVANCE Superior TÜV certifikací, vysokou spolehlivostí, 24V napájením a možností vybírat v základní variantě a variantě se zvýšeným krytím (IP66 – varianta Protected). Dále vynikají vysokou životností až 35 000 hodin (12 let při 8hodinovém denním provozu) a indexem podání barev dosahujících CRI≥80. Pásky Performance se vyznačují hustotou diod 70/m, kdy je lze zkracovat po segmentech 7 diod (100 mm). K dostání jsou ve čtyřech teplotách chromatičnosti (2 700 K, 3 000 K, 4 000 K a 6 500 K) a světelným tokem od 300 do 2 000 lumenů na metr a 120° vyzařovacím úhlem, resp. 105° u varianty Protected. Jsou určené pro středně náročné aplikace (středně velké kancelářské budovy, školy, restaurace, bary a obchody). Na pásky třídy Performance nabízí společnost LEDVANCE tříletou záruku.

Třída Value za atraktivní cenu

Základní skupina dodávaných LED pásků od společnosti LEDVANCE je označena tyrkysovým rámem s bílým textem Value Class. Je určena pro nenáročné aplikace, jako jsou menší kanceláře, penziony, interiéry rodinných domů nebo jiné soukromé vnitřní ale také venkovní prostory. Za atraktivní cenu dostane každý zákazník výborný poměr cena/výkon, dostačující index podání barev (CRI≥80), střední dobu života až 20 000 hodin a varianty nechráněného a chráněného provedení (IP65). Pásky jsou tradičně jako celá rodina LED pásků společnosti LEDVANCE napájeny zdrojem stejnosměrného napětí 24 V a jdou zkracovat po segmentu 6 diod (100 mm). Na tyto pásky se vztahuje dvouletá záruční lhůta.

Příslušenství pro LED pásky

Kromě samotných LED pásků nabízí společnost LEDVANCE rovněž veškeré příslušenství potřebné k instalaci, a to díky modulární konstrukci. Vybírat můžete samotné LED pásky, předřadníky v různém provedení pro příslušné třídy, s možností provedení s IP ochranou nebo s funkcí stmívání, kabely, konektory, koncovky, příchytky a další příslušenství jako jsou montážní profily a difuzory pro stropní či nástěnnou přisazenou nebo zapuštěnou montáž. A to vše vzájemně optimalizované, od jednoho dodavatele se stejně vysokou úrovní kvality. Veškerou konfiguraci lze provést jednoduše pomocí on-line nástroje na adrese: www.ledvance.cz/led-strip-configurator. Tento konfigurátor systému LED pásků vede zákazníky krok za krokem.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář