Tesla už vyrobila milion elektromobilů!

Datum 14.03.2020

Tesla dosáhla v tomto týdnu milníku, kdy vyrobila první milion automobilů. Elon Musk oznámil tento úspěch na Twitteru. Miliontý vůz byl červený kompaktní SUV model Y. Z montážní linky sjel asi 17 let po založení společnosti v Silicon Valley a 12 let od vyrobení svého prvního modelu Roadster.

V minulosti se však našlo mnoho finančních “expertů”, kteří prognózovali Tesle brzký bankrot.

Tesla už začala dodávat sedany trojkové řady ze svého závodu v Šanghaji, který ji stál 2 miliardy dolarů už v loňském roce a nyní plánuje zvýšit výrobu autodílů. Společnost se však také musela vypořádat s výpadkem výroby vyplývajícím z koronavirové epidemie, která hrozí, že zbrzdí celosvětový hospodářský růst. Po mnoha protestech, také pracuje na výstavbě nového závodu poblíž Berlína v Německu, který bude jeho čtvrtým tzv. Gigafactory.

V roce 2020 chce Elon Musk vyrobit 500 tisíc elektromobilů, a tak je velmi pravděpodobné, že druhého milionu dosáhne již v příštím roce. S pomocí evropské a čínské Gigatovárny se potom zvýší kapacita výroby až na milion elektromobilů ročně a je pravděpodobné, že někdy mezi lety 2025 a 2030 bude mít Tesla vyrobeno přes 10 milionů elektromobilů.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář