Domácí Terra AC wallbox přichází na trh ve verzích do 22kW

Datum 19.03.2020

Klíčovou součástí iniciativy Smart Cities’ Mission to Zero obchodní jednotky ABB Elektrotechnika jsou řešení podporující udržitelnou dopravu. Nyní společnost ABB, průkopník digitálních technologií, představuje poslední přírůstek do svého portfolia řešení pro e-mobilitu. Společnost ABB uvádí na trh nové řešení pro domácí nabíjení, Terra AC wallbox. Nástěnná nabíjecí stanice bude v následujících měsících dostupná na vybraných trzích včetně Evropy, od května 2020 bude pak v prodeji celosvětově. 

Tato nástěnná nabíjecí stanice je navržena tak, aby splňovala požadavky na kvalitu i na finančně dostupné řešení nabíjení elektromobilů v domácnostech a firmách. Současně podporuje stále se rozrůstající skupinu uživatelů obnovitelných zdrojů energie, kteří chtějí ovládat vlastní energii a řídit její spotřebu, například připojením stanice na domácí solární panely.

Nový Terra AC wallbox přichází na trh ve verzích do 22kW, což zaručuje kompatibilitu s elektrickými systémy domácností a budov z celého světa. Nabízí bezpečné, chytré a udržitelné řešení pro nabíjení, které podporuje iniciativu obchodní jednotky ABB Elektrotechnika „Mission to Zero for smart cities”, založené na vizi bezemisní dopravy. 

Frank Muehlon, Head of ABB’s global business for E-mobility Infrastructure Solutions, vysvětluje: „Trendy urbanizace, digitalizace a industrializace vedou k nezbytné změně způsobu cestování. ABB již nyní stojí v čele stejnosměrného rychlonabíjení, a rozhodlo se využít své rozsáhlé zkušenosti k vývoji AC řešení, které umožní nabíjení elektromobilů v noci či delší dobu, a to buď v domácnostech nebo firmách.

Terra AC wallbox využívá výhody plynoucí z připojení k internetu, které umožňuje konfiguraci a update softwaru pomocí speciální aplikace nebo na dálku pomocí cloudu. Systém tak nabízí velkou flexibilitu, minimalizuje potřebu zásahů na místě a maximalizuje efektivitu a dobu provozuschopnosti. 

Každá nabíječka je vybavena velmi přesným elektroměrem pro fakturační účely, který lze snadno integrovat se systémy hospodaření s energií chytrých budov, a využívat tak pokročilé funkce řízení zátěže. Majitelé domácností a podniků tak budou schopni dle potřeby přizpůsobovat spotřebu energie a maximalizovat nabíjecí výkon i efektivitu nákladů. Objednání bude možné v rámci partnerské sítě ABB.

Již řadu let označují analytici rok 2020 jako zlomový rok pro e-mobilitu a předpovídají, že podíl globálního trhu elektromobility vzroste v roce 2020* o nejméně 3 procenta a do roku 2040** o více než 50 procent. Společnost ABB jako globální lídr v oblasti řešení pro udržitelnou dopravu, udělalo v posledních deseti letech významné kroky v rozvoji elektromobility a nejnovější řešení Terra AC wallbox je toho součástí.

ABB nabízí plný sortiment řešení pro nabíjení a elektrifikaci elektrických vozů, elektrických a hybridních autobusů, a také lodí a železnic. ABB působí na trhu nabíjecí infrastruktury pro elektromobily od roku 2010 a do dnešní doby prodalo vice než 13 000 DC rychlonabíjecích stanic do více než 80 zemí. Nedávno rovněž získalo ocenění Global E-mobility Leader 2019 za roli, kterou hraje v oblasti podpory udržitelné dopravy v mezinárodním měřítku.

Od ledna 2018 je ABB titulárním partnerem ABB FIA Formule E, jediného světového mistrovství výhradně elektrických vozů.  Na mistrovství se prezentují nevyspělejší technologie v konkurenčním prostředí, čímž pomáhají posouvat vývoj v oblasti e-mobility vpřed. 

Podrobnosti k nástěnné nabíjecí stanici Terra AC

Mezi další přínosy řešení patří: 

  • Široké spektrum možností připojení včetně Wi-Fi, Bluetooth a Ethernetu
  • Prostorově úsporný design umožňuje bezproblémovou instalaci na stěnu nebo na podstavec
  • Kompatibilní s většinou elektromobilů díky širokému spektru dostupných konektorů
  • Odolný proti vodě a prachu, vhodný pro náročná prostředí. Tyto vlastnosti prodlužují dobu provozuschopnosti a životnost nabíječky

Flexibilita umožňující použití v budoucnosti

  • Nabíječka připravená na budoucnost, jednoduchá aktualizace softwaru pomocí aplikace
  • Jednoduché ověření pomocí RFID nebo aplikace zajišťuje flexibilitu potřebnou pro veřejné užívání nabíječky 
  • Bezproblémová integrace s řešeními ABB pro automatizaci budov

Bezpečnost a ochrana

  • Vyhodnocená a testovaná nezávislou třetí stranou, testy potvrdily, že nabíjecí stanice splňuje nejvyšší standardy
  • Proudové omezení umožňuje maximální nabíjecí výkon bez nežádoucího vypínání 
  • Integrované ochrany včetně DC zemního spojení a přepětí chrání jak uživatele, tak auto
* Report s aktuálními údaji o prodeji v roce 2019 -LMC Global Light Vehicle Sales update 2019
**Výhled společnosti BNEF týkající se výhledového prodeje elektromobilů – BNEF’s Electric Vehicle Outlook 2019
Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (2)

  1. V úzkých garážích bude ta zástrčka s kabelem zaparkovaná ve wallboxu zavazet. Lepší by to bylo parkovat zboku.

Napsat komentář