Není nerez jako nerez

Datum 27.03.2020

Společnost CONTEG je českým výrobcem rozvaděčových skříní pro průmysl a venkovní aplikace. Zaměřujeme se především na nerezové rozvaděčové skříně vhodné pro aplikace s vyššími nároky na odolnost vůči okolnímu prostředí. Dodáváme do potravinářského či chemického průmyslu, ale uplatnění najdou naše skříně i ve vodohospodářském sektoru či u dopravních staveb nebo firem, které realizují různé typy zabezpečení. V tomto případě se jedná o řady nerezových rozvaděčových skříní (WME-X), venkovní rozvaděčové skříně (WME-O s UV lakem a OutTEG OMR nerez/hliník). Řady WME-X, WME-O a řada OutTEG Lite jsou určeny pro montáž na sloup/zeď, outTEG OMR je samostatně stojící. Kvalitu našich rozvaděčových skříní dokládá i UL certifikace.

Rozvaděčové skříně pro venkovní použití

Pro skříně do běžného vnějšího prostředí, kde není třeba řešit kontrolu vnitřního prostředí a je požadováno provedení skříně na sloup, nebo na zeď, je tak nejvhodnějším řešením skříň WME-O. Jedná se o skříň s nerezového materiálu 1.4016 (AISI 403, ČSN 17040). Tato nerezová ocel je následně pro zvýšení ochrany proti vnějším vlivům opatřena práškovou barvou s vyšší UV ochranou. Tímto je zajištěna vysoká stabilita povrchu po velmi dlouhou dobu proti UV záření, a tím i barevná stálost povrchu. Tyto rozvaděčové skříně jsou běžně používány v severském prostředí Finska, přes mírné prostředí Střední Evropy, až po téměř pouštní prostředí Blízkého východu. V prostředí s vysokou mírou dešťů je vhodné skříň vybavit střechou, která brání přímému působení vody na těsnění PUR aplikované na všech rozvaděčových skříních WME. Tento těsnicí materiál obsahuje hydrofobní složku, která ještě více zvyšuje odolnost proti vniknutí molekul vody k samotnému povrchu těsnění a dovnitř. Tím je zajištěno, že například při použití v mrazivých prostředích, nedojde během otevření dveří skříně obsluhou k poškození tohoto těsnění.

Pro běžné vnější prostřední, kde je kladen důraz na kontrolu vnitřního prostředí, se ja­ko samostatně stojící hodí skříně řady outTEG OMR v kombinaci materiálu nerez a hliník, a pro montáž na sloup či zeď pak verze outTEG Lite z hliníku. Dvouplášťové provedení zajišťuje přirozenou ventilaci mezi vnitřním a vnějším pláštěm. Oba tyto modely jsou také opatřeny práškovou venkovní barvou s UV ochranou a integrovanou střechou. V přípa­dě potřeby je možné je doplnit o chla­zení či topení, případně ventilátory, obdobně jako u ostatních typů skříní.

Nerezové skříně dovnitř

Pro vnitřní prostředí s vyššími nároky na okolní prostředí dodáváme skříně řady WME-X. Ty jsou standardně vyrobeny z nerezové oceli 1.4301 (AISI 304, ČSN 17240). Tento materiál má vynikající odolnost vůči korozi v přirozeném okolním prostředí (voda, venkovská a městská atmosféra) bez významných koncentrací chloridů nebo kyselin.

V případě požadavku na řešení do prostředí chemického či potravinářského je k dispozici i provedení z nerezové oceli 1.4404 (AISI 316L, ČSN 17349). Tato nerezová ocel s přidaným molybdenem je vhodná všude tam, kde je požadována vysoká odolnost proti neoxidujícím kyselinám nebo vysoká čistota skříně. Dále se používá tam, kde je vyžadována odolnost vůči korozi v přírodním okolním prostředí s mírnou koncentrací chloridů a kyselin, ale i v početných chemických kyselých prostředích (kyselina sírová a kyselina fosforečná, organické kyseliny) podle teploty a koncentrace.

Oceloplechové skříně

Celou škálu naší nabídky doplňují běžné oceloplechové kompaktní skříně WME pro jednoduché aplikace ve vnitřních prostorách, jsou vybaveny montážní deskou, v jedno či dvoudveřovém provedení. Tyto jsou k dispozici v 54 velikostech!

Modifikace rozvaděčových skříní

Veškeré rozvaděčové skříně dodáváme samostatně nebo včetně dalšího příslušenství k nim, jako například topení, chlazení, ventilátory, montážní lišty, které zákazníkům v případě jejich požadavků předinstalujeme rovnou do skříní. Vždy je třeba do a ze skříně vést metalické kabely, ať napájecí tak signálové, nebo na pláště skříní či dveře umístit ovládací tlačítka či zobrazovací jednotky. Pro tyto účely nabízíme zákazníkům možnost vytvoření těchto otvorů v našem vlastním modifikačním centru vybaveném moderním CNC strojem Staunhauer MODCenter 293, na kterém jsme schopni splnit jakékoliv požadavky přes frézování, vrtání až po závitování. Díky nabízeným modifikačním službám má instalační firma o polovinu méně starostí. Kdo někdy dělal, byť i jen kulaté, otvory do nerezu, tak si umí představit, jak náročná je to práce. Službu nabízíme už od jednoho kusu!

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář