Nejmenší switche na trhu

Datum 27.04.2020

Switche společnosti LAPP ETHERLINE® ACCESS propojují jednotlivé síťové segmenty a plní celou řadu uživatelských požadavků. Tato kompaktní zařízení, které je možné používat i jako NAT switche, se díky výrobě v Německu vyznačují vysokou kvalitou.

Rozvaděče bývají často přeplněné kabely a konektory a jednou z věcí, na kterou už nezbývá místo, je switch. Technici často vymýšlí bezpočet různých triků, aby zapojili vše, co je potřeba. Jednou z možností je instalace horní lišty tak, aby switch směřoval dolů – funguje to, ale příliš elegantní řešení to není a navíc instalace je daleko složitější.Nové switche ETHERLINE® ACCESS pro PROFINET® jsou nejmenší na trhu a jejich rozměry jsou natolik kompaktní, že se vejdou dokonce i do extrémně malých rozvaděčů bez jakýchkoliv úprav. Switche jsou k dispozici jako řízené s 4, 8 a 16 porty a neřízené s 5, 8 a 16 porty. Porovnání s jinými výrobky na trhu ukazuje, jaké úspory prostoru lze dosáhnout. 16 portová verze od LAPPu vyžaduje méně instalačního prostoru než standardní 8 portový switch. Switche LAPP jsou navrženy pro použití v drsném průmyslovém prostředí a také v širokém teplotním rozsahu od -40 ° C do + 75 ° C.

Tvorba firemní sítě bez omezení

Další výzvou, které čelí mnoho firem, je propojení strojů mezi sebou a také do dalších úrovní v rámci firemní sítě. Výrobci u svých strojů poskytují shodný rozsah IP adres. Pokud však firma chce zasíťovat několik takových strojů, dojde ke konfliktu duplicitních IP adres. V takovém případě se vyžaduje instalace např. ETHERLINE® ACCESS NF04T NAT/Firewall, který funguje jako prostředník v IP síti a kombinuje funkci routeru (3. vrstva modelu ISO OSI) a switche (2. vrstva).Kompaktní ETHERLINE® ACCESS NF04T NAT/Firewall má čtyři porty RJ45 – jeden WAN port pro firemní síť vyšší úrovně a tři lan porty pro sítě na úrovni strojů. Díky tomu je vytváření firemních sítí hračkou, jak tyto tři provozní režimy ukazují:

Základní NAT

Přepínač přiřadí každé IP adrese v interní síti LAN jedinečnou IP adresu v rozsahu volných adres externí sítě WAN pomocí NAT (Network Address Translation). To umožňuje propojení řady počítačů a strojů v rámci firemní sítě s možností identifikace každého zařízení z externí sítě.

Machine to machine (M2M)

NATV této verzi několik přepínačů organizuje přenos dat mezi několika interními sítěmi IPv4 do vyšší úrovně. Interní sítě / počítače /stroje zde mohou mít stejnou IP adresu; každý switch překládá IP adresy pomocí protokolu NAT, takže stroje nebo počítače se stejnými IP adresami lze jednoznačně identifikovat z firemní sítě.

Přesměrování portů

V tomto případě switch přiřadí více interních IP adres externí IP adrese. Tato možnost se využívá v případě, že uživatel nechce schválit žádné jiné IP adresy. Uvedených aplikací bylo možné dosáhnout samozřejmě i dříve, ale řešení vyžadovalo nákup průmyslových routerů, které jsou mnohem dražší než routery připojené doma k internetu. Součástí switche ETHERLINE® ACCESS NF04T NAT / Firewall je i router a díky tomu ušetříte až 30 % nákladů. Výhodu pro uživatele představuje vestavěná konfigurovatelná brána firewall ve všech uvedených provozních režimech, která blokuje útoky hackerů na IT a výrobní zařízení v průmyslových firmách.

LAPP významně rozšířil sortiment o switche pro průmyslovou datovou komunikaci

Neřízený switch ETHERLINE® ACCESS U04TP01T je vhodný pro zařízení bez vlastního napájení. Jeho čtyři porty RJ45 umožňují PoE, napájení přes Ethernet; mohou napájet například kamery v procesu zabezpečování kvality nebo Wi-Fi přístupové body. Pokud požadujete vysokou přenosovou rychlost na velké vzdálenosti, ETHERLINE® ACCESS M08T02GSFP je pro vás ideální. Kromě osmi portů RJ45 má řízený switch také dva porty SFP pro připojení kabelů s optickými vlákny pro rychlý gigabitový Ethernet, což je využitelné v prostředích s vysokými požadavky na EMC. LAPP také nabízí vhodné moduly SFP pro převod optického signálu na elektrický signál s rychlostí až 1 Gbit / s.

Všechny potřebné informace o produktech naleznete v on-line katalogu na webových stránkách společnosti LAPP. Krátká registrace, která probíhá pouze elektronickou formou, vám umožní nakupovat všechny produkty z katalogu prostřednictvím uživatelsky příjemného e-shopu. Díky registraci získáte nepřetržitý online přístup k individuálním cenám a platebním podmínkám – budete mít okamžitý přehled o dostupnosti materiálu, slevu 2 % na každou objednávku i dopravu zdarma. Zaregistrujte se v sekci MY LAPP a objevujte další výhody, které vám registrace přináší.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář