Nové kombinované proudové chrániče s nadproudovou ochranou (RCBO) zajistí v rozváděčích 50 % prostoru navíc

Datum 16.05.2020

Společnost Conrad Electronic zařadila do své nabídky kombinované přístroje RCBO 5SV1 od společnosti Siemens, čímž rozšířila svůj profesionální sortiment v oblasti instalačních technologií pro moderní budovy.

„Již na začátku března 2019 jsme do našeho sortimentu naplno zahrnuli kompletní produktovou řadu od společnosti Siemens. Našim obchodním zákazníkům, zejména v oblasti údržby a oprav (MRO), tak poskytujeme přístup k celé škále produktů a systémových řešení z oblasti automatizace, pohonů a sektoru instalací a průmyslových, řídících technologií,“ říká Martin Merkl, produktový manažer společnosti Conrad Electronic.“ S RCBO 5SV1 od společnosti Siemens tak rozšiřujeme naši komplexní řadu technologií pro budovy, zejména pak pro aplikaci v rezidenčních budovách a vybavení pro novostavby“.

Tato nová zařízení jsou první elektromechanická RCBO na světě, která jsou nezávislá na síťovém napětí, kombinují v sobě ochranu před unikajícím proudem a přetížením v jednom pouzdře s využitím pouze jediné pozice (1M), díky čemuž vám ušetří cenný prostor v domovním nebo průmyslovém rozváděči. Do běžného rozváděče tak můžete instalovat daleko více ochranných zařízení, než tomu bylo doposud a stávající instalaci je možné velmi snadno rozšířit o nové ochranné funkce se současnou úsporou prostoru uvnitř rozváděčové skříně.

Kompaktní přístroj 5SV1 RCBO zajišťuje ochranu živých bytostí před nebezpečným dotykovým napětím a zároveň poskytuje jištění obvodů před proudovým přetížením, které většinou mívá za následek poškození kabelů, selhání napájecích systémů v budovách, infrastruktuře nebo průmyslovém prostředí. Tyto přístroje tak v případě poruchy spolehlivě a bezpečně odpojí příslušný obvod od zdroje napájení.

Přístroje 5SV1 RCBO jsou k dispozici v celkem 6 variantách pro jmenovitý proud 2, 4, 6, 10, 13 a 16 A / 30 mA a zkratovou odolností 6 kA.

V kombinaci s blokem protipožárního modulu 5SM6 poskytují RCBO 5SV1 ochranu osob, instalace a preventivní protipožární ochranu se záběrem pouhých 2 pozic (2M) v rozváděči. Tyto přístroje jsou certifikované pro použití v rámci EU a všech ostatních IEC zemí.

Další obrovskou výhodou RCBO 5SV1 od společnosti Siemens, je daleko vyšší provozní dostupnost elektrické instalace při použití kombinace několika přístrojů. Díky tomu dochází, na rozdíl od několika obvodů instalovaných pod jediným proudovým chráničem (RCD), k odpojení pouze příslušného, poruchového obvodu bez přerušení napájení ostatních důležitých obvodů.

Conrad a jeho portrét

Velmi jednoduché, rychlé a komplexní zpracování zakázek: Společnost Conrad Electronic již od roku 1923 nabízí technologie, elektroniku a široký sortiment s více než 5 miliony produktů na webu conrad.de. Conrad nabízí nejen všechny základní technologie, speciální aplikace a různé služby navržené na míru nebo jednotlivá řešení, uživatelé technologií a elektroniky navíc mají možnost pokrýt všechny své technické požadavky prostřednictvím profesionální platformy Conrad Sourcing. S 19 obchody v Německu, dceřinými společnostmi v 16 zemích po celé Evropě a neustále se rozvíjejícím trhem B2B, dostupným prostřednictvím conrad.de, je tento rodinný podnik se sídlem v horním Falcku a městě Hirschau ve východním Bavorsku jedním z předních poskytovatelů omnichannel marketing a „One-stop shopping“, tedy nákupu všeho na jednom místě. Zákazníci mimo Německo mají k dispozici přístup na webové stránky společnosti Conrad v jejich jazyce například prostřednictvím webu conrad.com.

Conrad je zároveň světovým lídrem v oblasti elektronického nákupu. Zákazníci B2B tak mohou profitovat nejen z osobního poradenství obchodních poradců na kamenných pobočkách (Německo), ale také z možnosti elektronického zpracování objednávek, které přesně splňují konkrétní požadavky zákazníka. Komplexní portfolio služeb je doplněno možností nákupu specializovaných produktů, neustálou aktualizací nabídky, smart službami v objednávkovém procesu, možností zapůjčení produktu pro zkušební účely, časově rozvrženými objednávkami „Just-in-time“ nebo rychlými telefonickými objednávkami. Nabídka služeb je doplněna profesionálními procesy, které představují například 24hodinovou standardní dodávku pro firemní zákazníky a službu Click & Collect prostřednictvím obchodů Conrad v rámci jednotlivých zemí.

Sortiment dostupný na platformě Conrad Sourcing zahrnuje produkty od předních výrobců a značek, jako jsou Voltcraft, Toolcraft, Tru Components, Renkforce, Speaka Professional, C-Control a MakerFactory. Kalibrační a re-kalibrační servis, tisk plošných spojů  pro menší série a prototypy, 3D tisk (online nebo ve 3D tiskových centrech v oblastních pobočkách) – všechny tyto speciální služby tak mohou pomoci zákazníkům B2B, kteří hledají optimalizaci pro své projekty. Conrad Connect, jedna z předních projektových platforem Internet of Things, umožňuje propojení chytrých zařízení, aplikací a služeb napříč výrobními systémy různých producentů pro naplnění požadavků velkoobchodních i maloobchodních zákazníků.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář