Trumpova administrativa schválila největší solární projekt v historii USA

Datum 28.05.2020

Trumpova administrativa schválila největší projekt solární energie v historii USA. Toto rozhodnutí je překvapivé vzhledem k dřívějším Trumpovým prohlášením, že sluneční energie není „dostatečně silná a je velmi velmi drahá“. Solární park Gemini za jednu miliardu dolarů od společnosti Solar Partners, XI LLC (Arevia), bude umístěn v poušti severně od Las Vegas v Nevadě. Park zabere přibližně 7 100 hektarů federální půdy a vyrobí dostatečné množství elektřiny pro napájení 260 000 domácností v regionu. 

Po dokončení v roce 2022 se 690 MW solární projekt stane osmou největší fotovoltaickou elektrárnou na světě. Bude vyrábět energii pro NV Energy, součást konglomerátu Berkshire Hathaway od Warrena Buffetta. Bude se snažit vyhovět požadavku Nevady, aby 50% energie státu bylo vyrobeno z obnovitelných zdrojů do roku 2030 a 100% do roku 2050. Energie ze solární farmy může být také dodávána do jižní Kalifornie.

“Navzdory pandemie koronaviru jsme potěšeni, že Nevada bude brzy domovem jednoho z největších solárních projektů na světě,” uvedla ve svém prohlášení Abigail Ross Hopper, prezidentka sdružení Solar Energy Industries Association.

Elektrárna bude disponovat také bateriovým systémem o kapacitě 380 megawattů pro využití v podvečer. Podle EIA, divize Amerického ministerstva energetiky, USA vyrobilo v roce 2018 asi 11% světové energie ze Slunce a v roce 2019 představovalo asi 1,8% amerického energetického mixu.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář