Chladiče HENNLICH je díky certifikaci nově možné použít i v dolech

Datum 01.06.2020

Průmyslové chladiče HENNLICH, které firma vyrábí a dodává od roku 2015, získaly rozšířenou certifikaci ATEX M2. Nově je možné je použít také v hlubinných či povrchových dolech, kde se dá předpokládat výskyt výbušných plynů. Certifikaci získaly všechny chladiče HENNLICH s výkonem až 100 KW.

Tomáš Holčák, vedoucí divize HENNLICH ENERGY: „Certifikaci ATEX M2 jsme získali pro všechny naše standardně vyráběné průmyslové chladiče. Vytvořili jsme tak prakticky novou řadu chladičů. Ty se dají využít především v hlubinných či povrchových dolech při chlazení hydrauliky respektive kapalin strojů.“ Standardní řady průmyslových chladičů HENNLICH tvoří chladiče s asynchronním motorem o výkonu od 1 až 500 kW, chladiče se stejnosměrným motorem o výkonu 1 až 50 kW a motorové chladiče s výkonem do 1000 kW. „Dodáváme také různá provedení chladičů včetně příslušenství i celé chladicí systémy,“

Cerfitikace ATEX pro skupinu zařízení I kategorie M2 předpokládá použití chladičů HENNLICH v podzemních částech dolů i na povrchu dolů, ve kterých se může vyskytovat důlní plyn nebo hořlavý prach. Tato certifikace počítá s tím, že chladiče budou v případě vzniku výbušné atmosféry vypnuty.

Popisek: Průmyslové chladiče HENNLICH jsou nyní certifikované ATEX I M2 a jsou tak určené i pro výbušné prostředí dolů. (foto: HENNLICH)
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář