Siemens a Exyte = rychlá výstavba inteligentních biotechnologických zařízení

Datum 11.06.2020

Společnosti Siemens, světový lídr v oblasti procesní automatizace, a Exyte, světový lídr v oblasti projektování a výstavby biofarmaceutických výrobních zařízení, spojují své schopnosti v oblasti digitalizace a výrobní inovace. Díky tomu mohou nabídnout komplexní řešení pro rozvoj biofarmaceutického průmyslu.

S ohledem na současné dopady spojené s pandemií Covid-19, farmaceutické společnosti čelí výzvám především v oblasti vývoje a masové výroby nových vakcín a léčiv ve stávajících výrobních zařízeních. Společnosti Siemens a Exyte se zavázaly tyto výzvy řešit a společně nabízejí výrobcům v oblasti biotechnologií a buněčných a genových terapií standardizovaná řešení na klíč. Vše probíhá za podmínek současné správné výrobní praxe cGMP (z angl. current Good Manufacturing Practice) a správné automatizované výrobní praxe GAMP (z angl. Good Automated Manufacturing Practice).

V současné chvíli jsou navrženy první budovy s technologií Siemens a moduly ExyCell® pro výrobu buněčných a genových terapií a pro výrobu biologických látek v Evropě a v Číně.

„Jsme nadšeni ze spolupráce s inovativní firmou Exyte. Můžeme tak zákazníkům poskytnout předem vyrobená, modulární biotechnologická řešení s integrovanou technologií Siemens. Jakožto lídr na trhu pro farmaceutický průmysl nabízíme know-how pro procesní automatizaci s automatizačními platformami Siemens Simatic PCS 7 a WinCC, či napájení a protipožární ochranu modulárních čistých prostor,“ řekl generální ředitel Siemens pro procesní automatizaci Eckard Eberle.

Viceprezident Exyte pro léčiva a biotechnologie, Luca Mussati, dodal: „Naše partnerství se společností Siemens nám umožňuje předem integrovat technologie Siemens do modulů ExyCell, a nabízet tak zákazníkům komplexní řešení pro jejich výrobní zařízení. Navíc naše spolupráce umožňuje zákazníkům využít výhod, které nabízí Průmysl 4.0, aniž by bylo nutné změny projektovat od základu, čímž jim šetříme čas i peníze. Moduly ExyCell jsou vhodné jak pro nové budovy, tak pro rekonstrukce či dovybavení stávajících budov. Mohou být dodány buď ve standardních konfiguracích běžných zařízení, nebo je lze také kombinovat dle individuálních požadavků zákazníka.“

Model biofarmaceutického zařízení složeného z předem nakonfigurovaných modulů ExyCell® a integrovaného napájení společnosti Siemens.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář