Slim řídící kabely: Garance 5 milionů cyklů a nízká cena

Datum 29.06.2020

Kvalita a nízká cena se vzájemně nevylučují – důkazem je nová pokročilá řada kabelů Chainflex M. Po čtyřech letech výzkumu představil specialista na pohybové kabely firma igus, zastoupená v česku společností HENNLICH, nové řídicí kabely CF880 / CF881 a CF890 / CF891. Až o 20 procent tenčí struktura kabelu zajišťuje nižší poloměry ohybu. To šetří instalační prostor, prostor uvnitř energetického řetězu i náklady. Řada Chainflex M má testovanou životnost pět milionů cyklů a je poskytována s 36 měsíční zárukou.

Dobrý kabel pro energetický řetěz za nízkou cenu! To bylo a je charakteristické pro řadu kabelů Chainflex M, které firma igus představila poprvé v roce 2013. Od té doby se toho hodně stalo nejen ve strojírenství, ale také ve vývoji kabelů. Pokračující  automatizace v průmyslu vyžaduje rychlejší a rychlejší stroje. V souladu s tím roste požadavek na vývoj lehčích a menších kabelů, aby se snížilo množství hmoty v pohybu. Proto igus chce dále rozvíjet svou ekonomickou řadu kabelů bez navyšování nákladů.

První průlom při vývoji kabelů řady Chainflex M přišel v roce 2015, kdy namísto jednoho milionu zaručených cyklů poskytuje výrobce životnost přes pět milionů cyklů, a to vše za stejnou cenu. Nyní firma přichází s dalším vývojovým posunem: „Díky nové konstrukci můžeme dodat řídicí kabely Chainflex M, které jsou až o 20 procent tenčí. Přínos pro zákazníka je jasný, protože kabely mají menší poloměr ohybu a zabírají méně místa v energetickém řetězu. Uživatel tak šetří náklady,“ říká Jan Švarc, produktový manažer kabelů a energetických řetězů ve firmě HENNLICH.

Nová řada kabelů Chainflex M je nyní k dispozici jako řídicí kabely s vnějším pláštěm z PVC (CF880 / CF881) nebo igusPUR (CF890 / CF891) s nebo bez stínění. Kabely jsou vhodné pro krátká vedení na jednoduchých klasických strojích, jako je například zpracování kamene, papíru nebo dřeva.

Zaručená spolehlivost za výhodnou cenu

Již více než 25 let firma igus vyvíjí kabely určené pro použití v energetických řetězech. Společnost testuje své výrobky za reálných provozních podmínek ve vlastní zkušební laboratoři o rozloze 3 800 metrů čtverečních v Kolíně nad Rýnem. Testy přitom probíhají až do úplného selhání. Firma investuje již čtyři roky do dalšího vývoje a dlouhodobého testování své zavedené řady kabelů Chainflex M. Laboratorní testy ukázaly, že kabely snadno zvládnou pět milionů cyklů. Na základě svých dat z testování poskytuje firma ojedinělou záruku 36 měsíců po celém světě u všech kabelů, včetně optimalizované řady Chainflex M.

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář