Konec rušivého světla ve vašich oknech | PreLED 2G BLC

Datum 01.07.2020

PRELED 2G “BLC” BACK LIGHTING CONTROL OD SPOLEČNOSTI THOME LIGHTING S.R.O.  představuje inovativní formu veřejného osvětlení.

„Stále rostoucí nároky na environmentální dopady vyžadují, aby LED technologie zejména v rezidenčních oblastech měst a obcí splňovala často opomíjenou část normy ČSN EN 12464 týkající se rušivého světla, které jdou ruku v ruce se snižováním spotřeby energie. Jedním z opravdu efektivních způsobů, jak dosáhnout optimální a uživatelsky příjemné atmosféry osvětlení, je použití mechanického clonění LED čipů, které zároveň splňuje i další požadavky na veřejné osvětlení“, vysvětluje Jiří Tůma, technický ředitel společnosti THOME Lighting s.r.o. „Přidáním clonící mřížky do svítidel typu PreLED jsme významně rozšířili naší produktovou nabídku o další jedinečné řešení LED technologie při zachování mechanické odolnosti výrobku IK10 antivandal.“

Svítidlo PreLED 2G BLC je speciálně upravené pro zamezení svícení za sebe nebo před sebe (rušivé světlo) pomocí přídavné clonící mřížky. Díky této mřížce lze zabránit nežádoucímu přímému osvětlení prostoru za nebo před svítidlem. Světelný tok je tak regulován jen do potřebných směrů a neosvětluje okolní budovy přímým osvětlením. Clonící mřížka jde jednoduše implementovat i dodatečně do jakéhokoliv již nainstalovaného svítidla PreLED 2G od společnosti THOME Lighting s.r.o.

Svítidlo PreLED 2G „BLC“ je standardně dodáváno v teplotách chromatičnosti 2200K a 2700K při zachování vysokého indexu podání barev CRI70 a měrného výkonu svítidla nad 100lm/W. Na vyžádání nabízíme svítidlo PreLED osazené čipy PC AMBER (1800K), které vyzařují jen minimum modrého světla. S použitím těchto čipů ale klesá index podání barev na CRI40 a měrný výkon svítidla se pohybuje okolo 60-70lm/W. 

Samozřejmostí každého svítidla PreLED 2G „BLC“ je napájecí zdroj s možností nastavení stmívání ASTRODIM a CLO – konstantního světelného toku po dobu životnosti svítidla. Regulace svítidel pomocí ASTRODIM umožňuje bez nutnosti vedení jakýchkoliv přídavných vodičů nastavení harmonogramu stmívání v průběhu noci dle požadavku zákazníka. Napájecí zdroj je plně programovatelný pomocí technologie NFC. 

Svítidlo PreLED 2G BLC je možno namontovat na rameno výložníku či sloupu. Polohovací hliníkový kloub umožňuje svítidlo nastavit v rozsahu ±15°, a to v horizontální i vertikální poloze. Korpus je tvořen hliníkovým odlitkem a tvrzeným sklem umožňujícím beznástrojový přístup do svítidla. Výměnu LED zdroje i předřadníku lze provést bez nutnosti demontáže celého svítidla. Vysoké krytí IP66 a mechanická odolnost IK10 zajišťuje vysokou odolnost proti vlivům počasí i možnému působení vandalů a tím zaručuje dlouhodobou životnost celého svítidla. 

Na důkaz kvality je svítidlo PreLED 2G licencováno na používání značky ENEC. Jedná se o celoevropskou značku, která označuje shodu výrobku s evropskými normami (EN) pro elektrickou bezpečnost. V souvislosti se získáním licence ENEC probíhá důkladná inspekce ve výrobě, která se zaměřuje na dodržování stanovených pravidel. Výrobce také musí prokázat, že je a bude schopen zabezpečit a udržet stejnou kvalitu výrobků, především v souvislosti s elektrickou bezpečností daného výrobku.

Výrobce: THOME Lighting s.r.o.

info@thomelighting.com 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář