Třetí ročník e-SALONu ukáže nové trendy i premiéry elektrifikovaných aut

Datum 10.09.2020

Automobilový průmysl aktuálně řeší dvě hlavní témata – digitalizaci a alternativní pohony. O moderních výstavách aut to platí dvojnásob. Už třetím rokem k nim patří „trendy“ akce s názvem e-SALON. Veletrh čisté mobility na letňanském výstavišti v listopadu ukáže opět to nejzajímavější ze světa elektromobilů, hybridů i pluq-in hybridů. A spoustu dalšího.

Nejvíc peněz automobilky v poslední době utrácejí za propagaci svých ekologických modelů. Jejich prodejem se snaží snížit průměrné emise svých vozů pod stanovený evropský limit na jeden vyrobený vůz. Nabídka elektrifikovaných vozidel proto roste raketovou rychlostí a je stále lákavější.   

Hmatatelným důkazem se stal loňský ročník e-SALONu, který na podzim navštívilo skoro 25 tisíc lidí. Automobilovými hvězdami výstavy se staly premiéry nových elektromobilů Volkswagen ID.3, Renault ZOE druhé generace, Škoda Superb iV i vodíková KIA NEXO. Hybridy zastupovaly například modely Audi Q5 TFSI e, Hyundai KONA hybrid a Ford Mondeo hybrid. A výrobce motorek, čtyřkolek a skútrů Kymco ukázal nový elektrický motocykl RevoNEX. V Letňanech našli návštěvníci třeba také kompletní tandemové rogalo na elektrický pohon nebo jednomístnou tříkolku či vrtulník.

Veletrh e-SALON ale není akcí, na které si můžete vystavené exponáty jen prohlížet. Jeho koncept umožňuje si do novinek sednout, případně se s nimi i svézt. „Návštěvníci oceňují hlavně možnost testovacích jízd, které v tak bohaté formě na veletrzích podobného typu nebývají obvyklé. V testovacím parku je průřez tím nejzajímavějším, co svět ekologických vozů nabízí. A výjimkou nebude ani připravovaný třetí ročník naší výstavy,“ připomíná ředitelka veletrhu Jana Nosálová. 

e-SALON 2020 s novinkami 

Pořadatelské společnost ABF připravuje na rok 2020 novinky. Veletrh bude rozšířen o nomenklaturu digitální továrna 2.0 neboli e-FACTORY. Na výstavě se tak objeví trendová témata jako je digitalizace, počítačové simulace, softwarová řešení, elektronické řízení výroby, 3D tiskárny i virtuální realita. „V rámci nové, rozšířené koncepce budeme věnovat významný prostor také aktuální otázce digitalizace podniků a jejich komplexní podpory v oblasti vývoje a výroby,“ doplňuje Jana Nosálová.

Automobilové premiéry i testovací jízdy

Už tradičně se automobilové novinky předvedou v moderní hale 4. Své ekologické vozy by měly předvést automobilky Škoda Auto, Volkswagen, KIA, Renault, Ford i Tesla a další. V hale 6 si návštěvníci budou moci opět vystavené vozy vyzkoušet a projet.

Součástí výstavy budou i doplňky, služby, aplikace a legislativa spojené s alternativními pohony vozidel. e-SALON opět přinese i atraktivní doprovodný program včetně odborné konference i-City zaměřené mimo jiné na inteligentní ekologickou dopravu ve městech. Třetí ročník veletrhu se bude konat ve dnech 12. – 15. listopadu 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Generálním partnerem veletrhu e-SALON 2020 je Skupina ČEZ.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář