Stäubli: nová produktová řada CombiTac direqt

Datum 05.10.2020

Stäubli uvádí na trh novou generaci modulárních konektorů CombiTac direqt – montáž a údržba nikdy nebyly jednodušší.

Stäubli Electrical Connectors představuje první sérii zcela nové generace modulárních konektorů, která umožňuje kombinaci různých typů konektorů pro silovou elektřinu, signály a pneumatická napojení v manuálních i automatizovaných aplikacích s životností až 10 000 spojovacích cyklů. Lehký moderní design splňuje nejpřísnější bezpečnostní standardy a umožňuje snadnou montáž bez jakýchkoliv nástrojů – CombiTac direqt tak přináší bezpečné, spolehlivé a uživatelsky přívětivé řešení modulárního konektoru se snadnou údržbou pro celou řadu průmyslových odvětví a různých aplikací.

Již řadu let úspěšně vyrábí Stäubli Electrical Connectors řadu kvalitních konektorových řešení kombinujících silovou elektřinu, signály, data a pneumatické i fluidní spojky v jednom modulárním konektorovém systému známém pod značkou CombiTac.

Systém CombiTac nabízí zákazníkům po celém světě kompaktní řešení modulárního konektoru, které může být 100% přizpůsobeno přesným rozměrovým a technickým požadavkům a zároveň garantuje bezpečnou a stabilní výkonnost i za těch nejtěžších mechanických podmínek v náročném prostředí.

Nyní Stäubli představuje novou generaci modulárních konektorů v rámci produktové řady CombiTac a s ní získávají zákazníci ještě více flexibility při volbě vhodného modulárního konektoru. Aktuálně tak můžete vybírat ze dvou produktových řad: stávající pod názvem CombiTac uniq a nová řada CombiTac direqt.

CombiTac uniq je určený pro průmyslové aplikace s nejvyššími požadavky a nabízí až 100 000 spojovacích cyklů. CombiTac direqt pružně reaguje na požadavky zákazníků a představuje modulární konektor s minimálními nároky a náklady na montáž a údržbu.

Systém “click-and-connect” umožňuje rychlou manuální montáž jednotlivých dílů bez nutnosti jakéhokoliv nářadí. Díky výrobnímu kódování jednotlivých součástí jsou jakékoliv chyby při montáži vyloučeny a ne- hrozí tak například opačné napojení samčích a samičích konektorů.

Všechny typy konfigurací, ať už v panelové verzi nebo pro aplikace s ochranným krytem, garantují spolehlivé napojení pro signály, silovou elektřinu a pneumatické konektory se životností až 10 000 spojovacích cyklů. Během celého životního cyklu zůstávají kontakty maximálně kvalitní a nabízí konstantně nízký odpor a stabilní výkonnost, i když jsou vystaveny nárazům nebo vibracím. K dispozici jsou konektory pro střední a vysoký proud až do 350 A se stupněm krytí IP2X na samčí i samičí straně, vybírat můžete i z pneumatických spojek až do 15 bar.

Modulární konektor CombiTac řady uniq nebo direqt si můžete rychle a snadno nakonfigurovat z pohodlí kanceláře díky oceňovanému online CombiTac konfigurátoru, který dále nabízí možnost konektor v dané konfiguraci přímo objednat.

Obě produktové řady CombiTac najdou využití v různých průmyslových odvětvích včetně automatizace, výroby a testování v automotive, ve zdravotnickém průmyslu, při výrobě dopravních prostředků nebo v logistice – ve všech těchto oblastech nacházíme řadu aplikací, kde je právě modulární konektor CombiTac tím správným řešením pro vyšší efektivitu a optimalizaci výrobních procesů.

Stručný přehled produktových řad CombiTac:

CombiTac direqt:

  • Systém napojení “click–and-connect” – montáž bez speciálního nářadí
  • Signály a silová elektřina (do 350 A)
  • Pneumatické spojky (15 bar)
  • 10 000 spojovacích cyklů
  • Panelová verze i s ochranným krytem

– IP65/67 a IP68/69 kryty (bílý, šedý)
– Maximální bezpečnost
– Odolnost vůči nárazu a vibracím
– Splňuje standardy pro kolejová vozidla (oheň, kouř)

CombiTac uniq:

  • 100% přizpůsobitelný
  • Proud až do 300 A, napětí až do 5 kV
  • Silová elektřina, signály, data (Ethernet 10Gbit, koax, optická vlákna), termočlánky, bezúkapové fluidní a pneumatické spojky (15 bar)
  • 100 000 spojovacích cyklů
  • Panelová verze i s ochranným krytem

– IP65/67 a IP68/69 kryty (bílý, šedý)
– Maximální bezpečnost
– Odolnost vůči nárazu a vibracím
– Splňuje standardy pro kolejová vozidla (oheň, kouř)

Stäubli: textilní stroje, konektory a průmyslové roboty

Stäubli nabízí inovativní mechatronická řešení ve třech hlavních oblastech: textilní stroje, konektory a průmyslové roboty. Společnost byla založena v roce 1892 a dnes tato mezinárodní skupina s více než 5 500 zaměstnanci po celém světě sídlí ve švýcarském Pfäffikonu. Stäubli má vlastní výrobní závody a pobočky v 29 zemích a obchodní zastoupení ve více jak 50 zemích po celém světě.

Jako globální lídr v oblasti konektorů vyrábí Stäubli konektorové systémy pro všechny typy kapalin, plynů a elektrickou energii. Produktové portfolio divize Electrical Connectors (dříve pod značkou Multi-Contact) zahrnuje širokou škálu výrobků od miniaturních konektorů po vysoce výkonná řešení pro energetiku, průmyslovou automatizaci, dopravní prostředky nebo testování a měření. V oblasti fotovoltaiky je Stäubli světovou jedničkou díky originálnímu konektoru MC4. Výkonnost našich produktů garantuje unikátní patentovaná technologie MULTILAM.

www.staubli.com/electrical
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář