Unikátní privátní gymnázium v Moskvě s vlastním divadlem i planetáriem, skla do budovy dodala společnost Guardian Glass

Datum 30.10.2020

Laboratoře s 3D tiskárnami, divadlo, nahrávací a fotografické studio, robotická laboratoř, planetárium a vlastní plavecký bazén. Svým vybavením se může rovnat špičkovým vysokoškolským kampusům, nicméně se jedná o jednu z nejmodernějších středních škol v Rusku, kterou najdete pod názvem „Choroškola“ v Moskvě.

Samotná architektura soukromého gymnázia Choroškola nacházejícího se v západní části ruské metropole je jedinečná. Srdcem budovy je otevřené atrium sahající do výšky 20 metrů. Díky 24 metrů dlouhému a 12 metrů širokému světlíku tvořeného vitrážemi, je celý prostor zalitý přirozeným světlem. Okna po obvodech zdi vysoká téměř 4 metry jsou zasazena v hliníkových rámech. Architekti zvolili skla Guardian SunGuard® Neutral 80/58 HT od společnosti Guardian Glass.

Multifunkční sklo s povlakem typu SunGuard® Neutral je optimální volbou díky své mírné odrazivosti, která napomáhá pronikání velkého množství světla do nitra budovy při maximálním zachování tepelné regulace,“ uvedl Project Market Manager ve společnosti Guardian Glass Michal Hronský. Studenti tak mohou naplno využít prosklené atrium i za horkých letních dnů bez omezení komfortu.

Společné prostory hrají prim, variabilita uspořádání je důležitá

Při pohledu z venku budova privátního gymnázia Choroškola upoutá betonovými prvky obepínající část skleněné fasády, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitního vláknobetonu. Jedná se o materiál umožňující vybudovat robustní a bytelné konstrukce jakéhokoliv tvaru, velikosti, povrchové struktury či barvy.

Originálně bylo pojato i vnitřní uspořádání gymnázia, které bylo koncipováno v souladu s principy moderního vzdělávání. Prim hrají společné prostory obohacené o další funkční bloky. Široké chodby s volnočasovými zónami jsou dominantou celé budovy. Vnitřní rozložení se vyznačuje svou variabilitou. V budově nalezneme malé místnosti pro skupiny 5 osob po velké posluchárny pro 50 osob. Flexibilita v užití je zajištěna transformovatelnými oddíly, pomocí kterých lze upravit velikost tříd. Nejfrekventovanější třídy jsou orientovány na východní a jižní stranu.

Privátní gymnázium Choroškola bylo otevřeno v roce 2017. Projekt budovy byl navržen architektonickým studiem A-Project, která je součástí developerského koncernu Krost. Skla do budovy dodala společnost Guardian Glass.

 

Guardian Glass, hlavní obchodní jednotka společnosti Guardian Industries, je v celosvětovém měřítku jedním z největších producentů výrobků z plaveného, pokoveného a zpracovávaného skla. Ve svých 25 závodech na výrobu plaveného skla po celém světě vyrábí společnost Guardian Glass vysoce kvalitní sklo k použití v exteriéru (jak komerčních, tak i rezidenčních budov) a na interiérové architektonické aplikace, pro dopravu a technické výrobky. Sklo od společnosti Guardian lze nalézt v domácnostech, kancelářích, automobilech a některých z nejznámějších architektonických pamětihodností na světě. Guardian Glass Science & Technology Center průběžně pracuje na vytváření nových skleněných výrobků a řešení s využitím nejmodernějších technologií s cílem pomáhat zákazníkům see what’s possibble®. Navštivte stránky www.guardianglass.com.
Guardian Industries je globální společnost se sídlem v Auburn Hills, v americkém státě Michigan. Se závody v Severní a Jižní Americe, Evropě, Africe, na Blízkém východě a v Asii společnost zaměstnává přes 15 000 lidí. Vyrábí vysoce funkční plavená, povlakovaná a zpracovaná skla pro použití v oblasti architektury, rezidenčního bydlení, interiérů, přepravy a technického využití. Rovněž dodávají vysoce kvalitní pochromované a lakované plastové díly pro automobilový průmysl. Vize společnosti Guardian je být preferovaným partnerem našich zákazníků, dodavatelů, zaměstnanců a komunit na základě vzájemného prospěchu. To vede k soustavné snaze zlepšovat životy lidí prostřednictvím produktů a služeb s šetrným využitím zdrojů. Guardian je stoprocentní dceřinou společností Koch Industries, Inc. Navštivte stránky guardian.com.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář