Dell Technologies představuje nové servery PowerEdge XE

Datum 13.11.2020

Nové schopnosti serverů Dell EMC PowerEdge a softwarových řešení OpenManage pomáhají podnikům zvýšit tempo inovací díky škálovatelné, propojené a spolehlivé infrastruktuře a nástrojům. Nově navázaná spolupráce na vývoji kódu se společností Splunk pomůže podnikům začít získávat důležité poznatky z dat a využívat je k řízení IT. Servery Dell EMC PowerEdge XE přinášejí technické inovace, které umožní provozovat nové typy komplexních pracovních zátěží a v konečném důsledku přinesou užitek zákazníkům.

Nový PowerEdge XE7100 je úložný server v provedení 5U s nejvyšší hustotou uložených dat na trhu, s flexibilními možnostmi konfigurace, navržený pro inteligentní analýzu videa, streamování médií a objektové ukládání. Dokáže pojmout až 100 vysokokapacitních pevných disků – o 67 % více než konkurenční systém – pro bezpečné ukládání větších objemů dat. Navíc je vybavený jedním nebo dvěma dvouprocesorovými servery, až se čtyřmi GPU akcelerátory jako prevence vzniku datových sil a pro posílení inferenčního výkonu.

U serveru XE7100 vysoký výkon neznamená vyšší celkové náklady na vlastnictví (TCO) a vyšší složitost. Ve standardním 42U racku dokáže PowerEdge XE7100 o velikosti 5U snadno pojmout díky vyšší hustotě až o 200 vysokokapacitních disků více, při 20% snížení náročnosti správy a zmenšení počtu napájecích kabelů o 50 %. Vyšší účinnost napájecího zdroje navíc snižuje spotřebu až o 40 %, a tím minimalizuje i provozní náklady a vliv na životní prostředí.

Software OpenManage zdokonaluje správu systémů a urychluje poskytování prostředků

S pomocí inteligentních nástrojů mohou zákazníci rychle přizpůsobovat a udržovat infrastrukturu a podporovat tak inovace. Lze-li jednoduše poskytovat a rozšiřovat technické platformy, IT se stává faktorem umožňujícím rychlé tempo inovací.

Portfolio řešení pro správu systémů OpenManage Systems Management společnosti Dell EMC umožňuje rychlé zavádění a škálovatelnost dynamické infrastruktury s následujícími výhodami:

  • Snížení komplexity díky ucelenému souboru nástrojů pro správu na stejném místě pro fyzické i virtuální servery díky řešeníOpenManage Integration pro VMware vCenter v.5.2. S podporou serveru PowerEdge XE2420 pro okrajová prostředí zajišťuje řešení OpenManage Integration pro VMware vCenter rychlou a efektivní komplexní správu systémů od edge lokalit až po hybridní cloud. Správce může například aktualizovat hypervizor a firmware v klastru PowerEdge s osmi uzly za necelé 4 minuty.
  • Automatizace a zjednodušení úkonů spojených s životním cyklem serveru a rychlé škálování pomocí architektury OpenManage Enterprise FlexSelect, která poskytuje maximální flexibilitu a zkracuje dobu nutnou k zaškolení. V rámci jednoho rozhraní uživatelé mohou:
    • Předcházet výpadkům díky inteligentní analýze, prediktivnímu upozorňování a automaticky generovaným požadavkům na podporu pomocí nástroje OpenManage Enterprise SupportAssist.
    • Zjednodušit a automatizovat aktualizace katalogu a repozitářů pomocí nástroje OpenManage Enterprise Update Manager.
    • Identifikovat a spravovat nedostatečně vytížené prostředky a spotřebu energie pro účely plánování pracovních zátěží pomocí nástroje OpenManage Enterprise Power Manager.
  • Inovativní modulární architektura FlexSelect umožňuje bezproblémovou integraci s nejrozšířenějšími správcovskými konzolemi a zajišťuje tak flexibilitu správy serverů PowerEdge.
    • Nástroj OpenManage Integration with ServiceNow zjednodušuje procesy řízení IT služeb a provozu v rozsáhlejších organizacích.

 

Průběžné zdokonalování a přehled o infrastruktuře

Informace o infrastruktuře, získávané pomocí AIOps schopností nástrojů OpenManage Systems Management, jako je iDRAC, pomáhají průběžně vylaďovat datové centrum k vyšší odolnosti proti výpadku. iDRAC průběžně poskytuje přes 180 telemetrických údajů ze serveru pro účely aktivního monitoringu. Analýza a vizualizace těchto dat pomáhá odhalit důležité informace skryté ve zdánlivě nesouvisejících událostech jako vstupy pro aktivní správu. Tyto informace mohou posloužit k jemnému dolaďování provozu a zvyšování flexibility infrastruktury a podniku jako celku. OpenManage Enterprise a zásuvné moduly automatizují upozorňování a zásahy na základě přednastavených pravidel, což zvyšuje responzivitu a bezpečnost infrastruktury.

Společnost Dell Technologies navázala partnerství s předním poskytovatelem datově analytických řešení, společností Splunk, aby společně vyvinuli přídavný modul Dell EMC iDRAC Redfish for Splunk Enterprise pro získávání telemetrických dat Redfish. Cílem je pomoci zákazníkům zavést řízení provozu na základě analýzy dat. Novinkou je také panel pro vizualizace, který umožňuje monitorovat celé spektrum obchodních parametrů a výkonu infrastruktury z jedné obrazovky.

 

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář