Panasonic: Počítání lidí v obchodě, autobusu nebo na hřišti

Datum 26.11.2020

Panasonic přináší stavebnicové řešení pro evidenci a dohled nad počtem lidí na konkrétním místě. Nejen v dnešní době je vhodné mít pod dohledem procházející cestující v metru, návštěvníky galerie, sportovce na hřišti apod.

Detekci zajistí senzory na principu triangulačního měření, které rozpoznávají objekt nezávisle na barvě, materiálu a povrchové struktuře. Tyto detekční prvky poskytují data o počtu vstupujících i odcházejících „objektů“ centrální jednotce včetně data, času, lokace či dalších požadovaných parametrů. Osazením všech přístupových míst těmito senzory získáme aktuální počty lidí v daném místě. Použití je vhodné v dopravních prostředcích, obchodních centrech nebo třeba ve veletržních areálech.

Celý systém je modulární. Detekční senzory jsou napojeny na řídící PLC, které eviduje průchod a směr pohybu čímž získává přesné informace kde, kdy a kolik lidí je na konkrétním místě. Po zapojení komunikačního Web Serveru (další modul sestavy) je možné data on-line poskytovat nadřízeným systémům. „Pohyb“ pak lze sledovat z jakéhokoliv počítače či mobilního zařízení. Velkou výhodou je, že se nejedná o kamerový systém. Jsou tedy nižší pořizovací náklady a hlavně výrazně jednodušší správa nasnímaných dat bez rizika kolize s příslušnou legislativou.

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář