Vestavné plynové krby, které lze napojit na chytrou domácnost

Datum 14.01.2021

Karma Český Brod a.s. jde stále kupředu a nezastavila vývoj ani v této nelehké době, kdy vyvinula novou řadu plynových vestavných krbů Noblesse. Navazuje tím na krbové vložky Elegance Exclusive s odtahem do komína a Style s koaxiálním odkouřením. Nová řada krbových vložek Noblesse s koaxiálním odkouřením umožňuje sledovat planoucí oheň dle typu provedení až ze tří stran. Včetně napojení přes Wi-Fi na chytrou domácnost.

Značka Karma představila v minulých dnech první dvě varianty vestavných krbů Noblesse 700 a 900, a na ní nyní navazuje další variantou 500, která je rozměrově nejmenší – s předním sklem 534 x 514 mm, ale se zachováním všech vlastností pro tento typ. Karma tak nyní může svým zákazníkům nabídnout ucelenou řadu vestavných krbů Noblesse, která je přizpůsobená chytrým technologiím a její provoz je tak maximálně uživatelsky zjednodušen pro komfortní provoz. K dostání je nyní ve třech velikostech, takže vyhoví nárokům v podstatě každého interiéru.

Ohniště krbů z řady Noblesse je osazeno celkem pěti hořáky s možností provozu všech, nebo jen dvou. Mimo třístranného prosklení je v nabídce taktéž levostranné nebo pravostranné rohové prosklení. Krby mají uzavřenou spalovací komoru. Spaliny jsou odváděny odtahovým systémem (koaxiálním odkouřením), kdy je vzduch pro hoření zároveň nasáván v rámci odkouření z venkovního prostředí. Při výkonu až 13,2 kW jsou vhodné i do větších místností o velikosti až 230 m3. 

Krby najdou své uplatnění i v rámci nízkoenergetických obydlí, protože nabízejí ekonomický provoz. Jejich výkon začíná od 2,6 kW. Díky svému technickému provedení dokáží krby pracovat i v úsporném režimu, aniž by to ovlivnilo pohled na planoucí oheň. Pro řízení je použit elektronický systém s dálkovým ovládáním a možností připojení přes Wi-Fi modul na chytrý telefon, nebo propojení do systému chytré domácnosti. Samozřejmě je dbáno na bezpečnost provozu.

Šárka Lachoutová, foto: Archív Karma Český Brod
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář