ČEPS spustila nový Vyjadřovací portál

Datum 24.01.2021

Provozovatel přenosové soustavy spustil začátkem roku 2021 na svých webových stránkách aplikaci Vyjadřovací portál. Jejím prostřednictvím lze podávat žádosti o sdělení o poloze sítí, žádosti o stanovisko do řízení a žádosti o souhlas s činností v ochranném pásmu. Proces podávání i zpracovávání žádostí se tak urychlil a zefektivnil.

Společnost ČEPS přijímá žádosti o sdělení o poloze sítí, o stanovisko do řízení a o souhlas s činností v ochranném pásmu v elektronické podobě, kromě tradiční „papírové“, již od roku 2012. V nedávné době učinila v digitalizaci procesu vyjadřování další významný krok – aplikaci příjmu žádostí zmodernizovala a 1. ledna 2021 ji spustila na svých webových stránkách pod názvem Vyjadřovací portál. 

Podání žádosti přes nový Vyjadřovací portál probíhá vyplněním potřebných údajů v šesti jednoduchých krocích. Pokud nenastane střet s technickou infrastrukturou či rozvojovým záměrem ČEPS, obdrží žadatel automatické vyjádření na kontaktní e-mail do 15 minut. V případě uvedeného střetu automaticky připravené vyjádření kontrolují a e-mailem odesílají příslušní pracovníci ČEPS. Zcela tak odpadá zasílání vyjádření „papírovou“ formou. Postupem podání žádosti uživatele portálu provede video návod. 

Zavedením Vyjadřovacího portálu jsme urychlili a zefektivnili proces podávání a vyřizování žádostí. Přijaté žádosti jsou zpracovávány i nadále zdarma a v neomezeném počtu, portál navíc přináší řadu výhod, jako jsou rozšířené možnosti lokalizace a zakreslení zájmového území či automatická detekce parcel dotčených zakresleným polygonem. V případě registrace uživatele se pak výrazně zrychlí zadávání dalších žádostí,“ říká ředitel sekce Správa energetického majetku ČEPS Jiří Hrbek. 

Podatelna Vyjadřovacího portálu je k dispozici na webových stránkách www.ceps.cz v záložce Pro veřejnost. Přímý odkaz https://vp.ceps.cz/ nebo na portálu Volty.cz pod vyhledávacím okénkem pod položkou Více.

Lukáš Hrabal, grafika: webové stránky ČEPS

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář