Aplikace Analyze MyDrives Edge pro oblast pohonů s AI a strojovým učením

Datum 30.01.2021

Grafika: Siemens

Společnost Siemens uvádí na trh svou první edge aplikaci Analyze MyDrives Edge pro oblast pohonů. Díky technologickým nástrojům, jako je edge computing, mohou být pohonné systémy Sinamics ještě inteligentnější a tím přináší řadu výhod pro uživatele a výrobce strojů. 

  • Vysokofrekvenční výměna dat mezi pohony Sinamics a platformou Industrial Edge
  • Široká struktura Drive System Framework pro připojení, správu a konfiguraci digitálního dvojčete
  • Nové možnosti obchodních modelů 

Aplikace Analyze MyDrives Edge je spuštěna se základními funkcemi podobnými již osvědčené Mindsphere aplikaci Analyze MyDrives, navíc je vylepšena o inteligentní funkce založené na vysokofrekvenční výměně dat. Edge aplikace tak umožňuje uživatelům strojů a průmyslových aplikací provádět komplexní analýzy dat z pohonů. 

Aplikace funguje na základě algoritmů strojového učení (z angl. Machine Learning) a umělé inteligence (z angl. Artificial Inteligence), které jí umožňují detekovat jakékoliv anomálie a jejich příčiny. Díky tomu dokáže uživatelům poskytnout včasnou indikaci jakékoli čekající údržby stroje, minimalizovat prostoje a snižovat spotřebu zdrojů.

Navíc díky řešení Drive System Framework společnosti Siemens nabízí širokou strukturu, která uživatelům umožňuje připojení pohonů Sinamics k Industrial Edge platformě a jejich správu. 

Lenka Hlavatá, foto: Archív Siemens

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář