Měření energie přímo na vstupu: Měřicí transformátor proudu s odbočkou napětí

Datum 05.02.2021

Měřicí transformátor proudu s odbočkou napětí (855-501/150-000) je teď k dispozici i pro vysokoproudé průchozí svorky WAGO 285-150. Tím se výrazně zjednodušuje měření energie ve stísněném prostoru.

Měřit hodnoty spotřeby elektrické energie přímo na vstupu do skříňového rozvaděče nikdy nebylo snadnější: Vysokoproudou průchozí svorku WAGO 285-150 pro vodiče o průřezu 50 mm2 (1/0 AWG) lze teď dovybavit novým měřicím transformátorem proudu s odbočkou napětí.

  • Odbočka proudu a napětí: šířka pouze 20 mm
  • Třída přesnosti: 0,5
  • Jištěný napěťový obvod na ochranu následných měřičů
  • Nejsou potřeba další svorky pro zkratovací trafa a neutrální vodič.
  • Snadná montáž zasunutím odbočky do otvoru pro můstky

Prostorově nenáročné řešení

Stejně jako vysokoproudá průchozí svorka WAGO vyžaduje i tato kombinace měřicího transformátoru proudu a odbočky napětí se šířkou jen 20 mm pouze minimum dalšího místa ve skříňovém rozvaděči. Montáž je velice rychlá a snadná, protože měřicí transformátor stačí přímo zasunout do otvoru pro můstky na svorce. Měřicí transformátor proudu má transformační poměr 150 A / 1 A a odpovídá třídě přesnosti 0,5 dle normy DIN EN 61869-2. Do redundantního napěťového obvodu je integrována pojistka s detektorem, která chrání připojené měřicí přístroje. Na proudovém výstupu jsou k dispozici přípojky pro zkratovací svorky a neutrální vodič.

Text a foto: Wago

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář