Nové převodníky Siemens SITRANS LT500 pro radarové snímače zefektivňují provoz čerpadel, měření hladiny a průtoku

Datum 22.02.2021

Společnost Siemens představuje nový převodník Sitrans LT500 pro měření hladiny, průtoku a ovládání čerpadel pro radarové a ultrazvukové snímače nebo jakákoli jiná dvouvodičová zařízení 4–20 mA. Od základního řízení hladiny až po složité řízení čerpadel, nové převodníky poskytují požadovanou přesnost a spolehlivost potřebnou pro různé aplikace. Sitrans LT500 se vyznačuje až dvěma měřicími kanály, šesti řídicími či alarmovými relé, dvěma digitálními vstupy, třemi analogovými výstupy a dalšími možnostmi komunikace. Je tak ideální volbou pro řídicí aplikace. 

  • Optimalizace procesů od základního řízení hladiny až po složité řízení čerpadel
  • Programovatelné funkce snižují potřeby údržby a uhlíkovou stopu společnosti
  • Široká škála aplikací pro environmentální i běžný průmysl

Pro dodržení všech předpisů v oblasti životního prostředí, udržuje nový systém spolehlivě provoz v souladu s lokálními legislativami, a pomáhá tak společnostem nejen chránit životní prostředí, ale zároveň umožňuje vedení přesných záznamů o jejich procesech. Vysoce přesné měření průtoku splňuje normy ISO a díky integrovanému záznamu dat navíc zajišťuje spolehlivé zálohování dat v souladu s regulačními předpisy.

Sitrans LT500 navíc umožňuje snadný retrofit staršího zařízení. Zákazníci si tak mohou dovybavit starší systémy a vylepšit ovládání, zefektivnit provoz a zajistit potenciální úspory. Plánování provozu čerpadel také zákazníkům umožňuje vyhnout se nákladnému provozu na energie během hodinových špiček za vyšší cenu. Další programovatelné funkce pomáhají snižovat nákladnou údržbu, včetně provozní doby čerpadel i výměny čerpadel.

Díky svým bezpečnostním funkcím převodník Sitrans LT500 chrání společnostem jejich nejcennější aktiva. Personál nemusí vstupovat na vršky zásobníků nebo do stísněných prostorů. Umožňuje uživatelům konfiguraci zařízení pomocí ovládacích tlačítek nebo pomocí záložního řízení na PLC. Výstrahy pro vysokou hladinu a možnost záložního měření maximální hladiny (digitální vstup pro limitní měření hladiny) pomáhají předcházet přetečení materiálu, a zajišťují tak bezpečnost personálu, zařízení a prostředí.

Optimalizace procesů znamená efektivnější provoz zařízení. Nový převodník umožňuje zákazníkům analýzu procesů a identifikovat oblasti pro zlepšení z pohodlí velína – nebo jen stačí připojit tyto nové, k digitalizaci připravené převodníky do cloudu, internetu věcí nebo sítí pomocí standardních průmyslových protokolů.

Lenka Hlavatá
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář