U.S. Air Force nasadí jako svou PLM platformu řešení Siemens Teamcenter

Datum 25.02.2021

Společnost Siemens oznámila, že Letectvo Spojených států amerických (U.S. Air Force, USAF) si v rámci další podpory digitální strategie nákupu a udržení kritických systémů a technologií zvolilo jako svůj základní systém software Teamcenter®. Tímto krokem navazuje na smlouvu z roku 2019 v hodnotě 24,6 milionů dolarů.  Americké letectvo tehdy se společností Siemens uzavřelo smlouvu o poskytnutí licencí, údržbě a podpoře na dobu neurčitou a na neomezený objem dodávek.

Teamcenter je součástí digitálního průmyslového softwarového portfolia Xcelerator™ společnosti Siemens. Jedná se o moderní a otevřené a flexibilní řešení pro správu životního cyklu produktů (PLM), které dokáže propojit osoby a procesy napříč odvětvími. Nabízí široké digitální možnosti pro rozvoj dalších inovací. Americké Ministerstvo obrany a kosmický a obranný průmysl tak díky komplexnímu integrovanému portfoliu softwaru, služeb a platformy pro vývoj aplikací Xcelerator™ mohou integrovat různá úložiště programových dat a efektivně sdílet podrobné informace o výkonnosti produktů kdykoli a odkudkoli.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že můžeme americkému letectvu poskytnout sadu nástrojů, která přispěje k jejich digitální transformaci a významným způsobem zlepší způsob, jak rychleji a agilněji ověřovat případné možnosti v praxi,“ uvedla Tina Dolph, prezidentka a generální ředitelka Siemens Government Technologies. „Díky robustnímu podnikovému PLM řešení získává americké letectvo a další vládní úřady v obranném sektoru přístup k časově citlivým a využitelným informacím již v rané fázi životního cyklu systému. To vše snižuje provozní náklady, zkracuje odstávky a zlepšuje celkovou připravenost.“ 

Společnost Siemens Government Technologies (SGT) je oprávněným poskytovatelem produktů, technologií a softwaru Siemens pro vládní organizace a zadavatele. Cíleně se zaměřuje na využití hlubokých znalostí a zkušeností získaných v rámci různých průmyslových odvětví při zavádění digitálního dvojčete a rychlé výroby prototypů ve prospěch celého amerického Ministerstva obrany.

Toto oznámení dále ilustruje skutečnost, jak společnost Siemens díky nejkomplexnějšímu, otevřenému a adaptibilnímu digitálnímu portfoliu na světě poskytuje potřebné nástroje v oblasti návrhu, výroby a udržitelných inovací příští generace v rámci celého kosmického a obranného průmyslu. 

Další informace o aktivitách společnosti Siemens v oblasti digitální transformace kosmického a obranného průmyslu si můžete přečíst v našem blogu.

Mariana Kellerová

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář