Wiha XXL III: Kufr na nářadí, které byste si vzali s sebou i na Mars!

Datum 07.04.2021

Štěstí přeje připraveným … a dobře vybaveným! Vstup na staveniště je stejně vzrušující jako objevování nové planety a vyžaduje stejně precizní vybavení. Po úspěchu modelu  XXL II Wiha zavedl zdokonalenou verzi svého bestselleru, kufříku na nářadí  – XXL III byl vytvořen a navržen, aby vyhověl všem výzvám, které mohou čekat na elektrikáře a elektromontéry během jejich… expedice.

Elektrické a elektromontážní služby jsou stále obor ovládaný muži a ti, v hloubi duše, nikdy nepřestanou být objeviteli toužícími po dobrodružství, kteří milují čelit vynořujícím se výzvám. Není důležité, jestli jde o survival nebo o… staveniště. Aby mohli ze své práce čerpat uspokojení, potřebují být správně připraveni na každou eventualitu. Čím více funkcí a možností je komprimovaných v jednom řešení, tím lépe. Méně si toho musíme pamatovat, hlídat a nosit. Po prodání 20 tisíc kufříků na nářadí XXL II se značka Wiha rozhodla zeptat elektrikářů, což se v celém projektu ukázalo jako nejvíce nápomocné a užitečné, co by změnili v dalším vydání vlajkového výrobku.

Wiha XXL III – dobré vybavení na… objevování nových světů

Mobilní kufřík s nářadím, který se bez problému pohybuje v náročném termínu, snadno překoná dokonce i schody vysoké 20 cm, podrží svítilnu a poslouží jako žebřík. Wiha XXL III je nové řešení a vylepšení, jehož účelem bylo vytvořit téměř kompletní přenosnou pracovní dílnu pro elektrikáře a elektromontéry. Inovace v oblasti mobility a přídavných funkcí by ale zůstaly jen efektním hračičkovstvím bez jádra kufříku skládajícího se z více než 100 kusů ergonomického, atestovaného a izolovaného speciálního nářadí, které si už v oboru získalo uznání v případě předchozích variant výrobku. Vedle základního vybavení skládajícího se z ručního nářadí v podobě šroubováků, kleští, nástrojů na úpravu kabelů nebo měřících nástrojů, se v kufříku nacházejí elektrikáři oceňovaná řešení, jako jsou plně izolované šroubováky z řady Wiha Slim se zmenšeným průměrem trnu pro práci s hluboce usazenými šroubovými a pružinovými prvky, nebo multifunkční instalační kleště TriCut hodící se k přeřezávání kabelů, odstraňování vnějšího pláště a k odizolovávání koncovek kabelů na špatně dostupných místech. Každá součást sestavy je podrobena testům pod napětím 10.000 V AC, což zaručuje maximální bezpečnost používání, a ergonomické rukojeti zajišťují pohodlí dokonce i v průběhu intenzivní práce, což umožňuje vyhnout se pro profesi elektrikáře typickým nemocím z povolání. 

Přiložit k ruce

Řešení Wiha mají kromě své komplexnosti ještě jednu nedocenitelnou přednost – opravdu pečují o pohodlí těch, kdo je používají. Bezpečnost může být v práci elektrikáře pojímána úzce, jako zajištění precizních, správně izolovaných a atestovaných pracovních nástrojů, díky čemuž se minimalizuje riziko dopuštění se chyby. Wiha zašla o krok dále a vyvinula koncept rukojeti SoftFinish, který šetří dlaně a svaly během práce. Každá rukojeť má k šroubování přizpůsobený poměr mezi vedením, rychlostí a utahovacím momentem, což zaručuje optimální a k celé ruce šetrnou práci – i na špatně dostupných místech. Ve výsledku reálně minimalizuje nepohodlí během práce a v dlouhodobé perspektivě snižuje frekvenci výskytu četných zhmoždění a profesních potíží, včetně degenerace kloubů, karpálního tunelu nebo tak zvaného tenisového loktu. 

Vy se tady ale… něco nainstalujete

Jaké další faktory jsou klíčové v práci elektrikářů a elektromontérů? Na stavbě, kde musí vše běžet v souladu s harmonogramem, není prostor ani čas na nepořádek a neorganizovanost, takže dokonalý kufřík na nářadí by měl zajišťovat, že každá nezbytná součást bude viditelná… jako na dlani. Řada řešení v modelu Wiha XXL III velice důsledně pomáhá uspořádat pracovní dílnu, k čemuž využívá systém speciálních vložek s možností připevnění jednotlivých kusů nářadí. V okamžiku otevření se vložky skládají pod různými úhly, což výrazně usnadňuje vytahování a odkládání nářadí na místo a správně vystavuje popisy nacházející se na rukojetích šroubováků. Dokonce ani ta nejlepší organizace, pokud je vnucená – nebude nikdy ideální, proto Wiha XXL III ponechává prostor na přizpůsobení individuálním potřebám a pracovním zvykům jednotlivých uživatelů. Vzdálenost mezi vložkami lze upravovat samostatně, a v kufříku se počítá s místem na jiné další nářadí a zařízení zpřístupněním jednoho prázdného, výklopného panelu. Navíc je kufřík uprostřed rozdělen uzavíratelnou deskou, díky čemuž vzniká prostor na další systém přepážek, které lze libovolně nastavovat a připevňovat ke dnu kufříku. V důsledku vzniká místo např. na měřiče, nářadí netypických rozměrů nebo jiné prvky nezbytné pro výkon každodenní práce. 

Pokud na tento seznam přidáme pohon v podobě plynové pružiny s bezpečnou brzdou držící víko ve stabilních polohách a zabraňující jeho automatickému zaklapnutí, obdržíme kompletní řešení uváděná jako největší přednosti kufříku Wiha XXL II, který pokračuje v modelu Wiha XXL III.

Blíží se novinky aneb mobilita a personalizace 3.0

Průzkum mínění mezi uživateli ukázal, že Wiha XXL II je spolehlivý a odolný parťák na stavbu, jehož bohatá vnitřní část je během profesionálního výkonu elektormontérských prací nedocenitelná. Při tvorbě nové edice výrobku se vsadilo na… inovace! Zavedené úpravy zvýšily mobilitu a rozšířily funkce samotného kufříku. Díky extra velkým kolečkům pro něj není žádný terén nedostupný a pohodlná přeprava je možná dokonce i v náročných, offroadových podmínkách. Díky nové velikosti kufřík bez problému překonává schody s výškou 18-21 cm. Ještě více? Více užitného prostoru! Víko kufříku bylo vybaveno vodítkem umožňujícím řezat na požadovanou délku materiály, jako jsou kabelové žlaby. Více znamená také více možností – Wiha XXL III přináší až 6 pracovních výšek ve 4 polohách v sedě a 2 ve stoje. Žebřík, stolek, nebo stupátko? Kufřík má nosnost 150 kg a zajišťuje pracovní ergonomii za jakýchkoliv podmínek – teď si na něj můžete stoupnout, sednout a také se o něj opřít.

Novinkou je také možnost personalizace kufříku vlastní etiketou s logem, kterou můžete získat po zaregistrování produktu na platformě MyWiha.

Dokonce i když neplánujeme misi na Mars, vyplatí se mít po ruce sadu spolehlivého a osvědčeného nářadí, které je díky novým řešením schopno s námi držet krok, dokonce i když… jdeme do kopce v náročném terénu.

Maja Sikorska, Wiha

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář