Zdravé klima pro lidi, materiál a životní prostředí

Datum 24.04.2021

Dezinfekce prostoru pomocí aerosolů je trvalým způsobem vedoucím k dosažení rovnoměrné dezinfekce celého prostoru (recepcí, šaten, výrobního prostoru, skladu atp.). Jedná se o doplněk klasické dezinfekce, která se aplikuje stíráním, která usiluje o co nejbezpečnější vzduch v místnosti. To znamená, že i skryté a těžko přístupné oblasti jsou dezinfikovány.

Po zkušenostech z nedávné doby mnozí manažeři podniků průmyslové a terciární sféry dovedou ocenit význam desinfekčních opatření pro bezpečnost zaměstnanců a dalších osob v případě ohrožení infekcí. Velmi účinná metoda vpravení desinfekčního prostředku do prostoru je dávkovat jej do vodního aerosolu při zvlhčování vzduchu. Rakouská společnost Merlin dodává na trh zvlhčovací a desinfekční jednotku zeroXR, která z desinfekčního roztoku vytváří aerosol působením ultrazvuku.

Sestava zeroXR je dodávána v hliníkové skříni obsahující vyjímatelný tlakový zásobník desinfekčního roztoku o objemu 3 l s integrovanou ruční pumpou a manometrem, dále čtveřicí dvoudílných distribučních trubek s koleny a vyústěním 45° a manuální řídicí jednotku s potenciometry.
Ultrazvukový generátor vytváří signál o frekvenci 1,7 MHz, který rozkmitává ultrazvukový piezoelektrický měnič na výstupu vodního zdroje. Energie ultrazvuku vytváří z vody množství drobných kapiček o velikosti jednotek mikrometrů. Vzniklá jemná mlha je ventilátorem a čtveřicí trubek vyfukována do prostoru, kde se promíchává s okolním vzduchem a rovnoměrně se odpařuje.

Tím zvlhčuje vzduch a současně vnáší do prostoru desinfekční prostředek. Pro ultrazvukové zvlhčování je nezbytné používat demineralizovanou vodu, jinak by se minerální látky obsažené ve vodě usazovaly na stěnách a vybavení místnosti či haly. Napájecí napětí je 230 V, 50 Hz. Elektrický příkon zařízení je 105 VA, zvlhčovací výkon 2,0 kg/h. Rozměry přístroje (š × v × h) jsou 42 × 147 × 34 cm, hmotnost 22 kg.

Volit je možné i dezinfekci prostoru prostřednictvím vysokotlakého zvlhčování vzduchu merlin® s instalací do volného prostoru. Nabízíme vám technologii, kterou potřebujete pro dávkování dezinfekčního přípravku v předepsaných koncentracích pro již instalovaný systém vysokotlakého zvlhčování vzduchu merlin®. Je to dávkovací čerpadlo a související komponenty, které jsou integrovány do sestavy systému zvlhčování vzduchu. Tato dávkovací jednotka zaručuje přesné a rovnoměrné dávkování.

Dezinfekce aplikovaná prostřednictvím aerosolu je užitečným a trvalým doplňkem konvenčních typů aplikací. Nenahrazuje čištění ani klasickou dezinfekci stíráním na vysoce kontaminovaných površích.
Dezinfekci aerosolem je možné provádět prostřednictvím Vašeho zvlhčovacího systému merlin®!

Zvlhčovací systém merlin® – v létě chlazení odpadního vzduchu, v zimě zvlhčování přiváděného vzduchu. Dokonalé klima v místnosti, pro materiály i stroje a zlepšující životní prostředí. Jedna čerpací stanice, ale se dvěma sestavami trysek (1 x přiváděný vzduch, 1 x odváděný vzduch), umožňuje zvlhčování a chlazení vzduchu z jednoho systému.
Kompletní řešení se špičkovou hygienou zajišťuje maximální bezpečnost.

Jiřina Molinková, tel. 605 001 026, foto: Drekoma

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář