Svítidla k osvětlení okolí domu

Datum 24.05.2021

Již několik let nabízí společnost Greenlux produktovou skupinu outdoor osvětlení. Jsme rádi, že pro inovaci osvětlení, které už dosloužilo nebo při instalaci v novostavbách, mají zákazníci o svítidla z naší nabídky zájem. Snažíme se tedy o neustálé rozšiřování nabídky svítidel venkovního typu. Při rozšiřování sortimentu reagujeme na současné designové trendy a uplatnění moderních a úsporných technologií.

Tato svítidla jsou svým provedením vhodná především k venkovnímu osvětlení rodinných domů, menších staveb a zahrad. Velký prostor v naší nabídce rovněž věnujeme bateriovým svítidlům, která jsou nabíjena solární energií. Mezi základní kritéria, která musí svítidlo pro venkovní použití splňovat je jejich dostatečná odolnost proti proniknutí vody a prachu.

Těleso svítidla musí být vyrobeno z materiálu, který bude dlouhodobě odolávat povětrnostním vlivům i UV záření. Proto jsou tělesa venkovních svítidel vyrobena z kvalitního, odolného polykarbonátu, nerezi nebo hliníkového odlitku. Celkové sladění osvětlení především s fasádou novostavby, nebo s domem po rekonstrukci je možné díky neutrálním odstínům laků, či barvám plastů. K tomu je možné vybírat ve stejném designu svítidel z různého typu jeho instalace a navázat například na osvětlení sloupkové i osvětlením nástěnným a stropním.

U většiny outdoor svítidel Greenlux je použita technologie LED čipů s integrovaným modulem, ale také zaznamenáváme opětovný zájem zákazníků o svítidla se standardizovanou objímkou. Možnost snadné výměny světelného zdroje s GU10 nebo E27 paticí ve svítidle je pro značnou část zákazníků významnou předností produktu.

Nástěnné svítidlo ATLAS.

Pokud budeme v typech svítidel konkrétnější, tak šikovné nástěnné svítidlo ATLAS, které disponuje vysokým výkonem a možností nasměrování spolehlivě osvítí i větší prostor. Varianta s PIR čidlem uživateli umožňuje jednoduše vymezit snímaný prostor čidla a tři dostupné regulátory zajistí účelné nastavení spínání. Ze svorkovnice jde vyvést spínanou fázi k dalšímu svítidlu. V příslušenství je dodáván podstavec, který umožňuje instalaci svítidla jak do rohu, tak i na roh budovy.
Vzhledově podobně řešeným svítidlem je pak svítidlo TOMI SOLAR. Má sice jen přibližně poloviční výkon, který je omezen kapacitou baterie, ale už název napoví, že jeho předností jsou jiné – s elektroměrem nepohne. Vnitřní lithiová baterie je napájená externím solárním panelem. Propojovací kabel mezi svítidlem a panelem má délku tři metry, takže instalace panelu na sluncem exponované místo není problém. Toto svítidlo dobře poslouží pro dočasné osvětlení i vnitřních prostor, kde nemusíte řešit rozvedení napájení ze sítě.

Nástěnné svítidlo FALCO.

V případě obavy z nezvaných hostů ve vzdálenějších koutech zahrady lze zvolit svítidlo TOMI SOLAR, které si na ně „posvítí“. Svým jednoduchým designem zaujmou nástěnná svítidla FALCO, která jsou dostupná ve dvou výkonových řadách a v bílém, nebo černém provedení. Verze s PIR čidlem se od klasické odlišuje jen dodatečnou polokoulí senzoru, za jehož otočnou částí jsou ukryty regulátory k nastavení čidla. Velkou variabilitu nasměrovat ideálním směrem světlo nabídne zákazníkovi svítidlo FLIP PIR. Lze ho zaměřit přímo jako reflektor pro osvětlení prostoru, nebo detailu budovy. Také ho můžete přetočit až ke zdi a využít pouze utlumené světlo. Když se nasměruje ke stropu, nebo na podbití střechy, pak získáme světlo odražené. Poslední z konkrétně zmiňovaných svítidel je opět polykarbonátové nástěnné svítidlo, ovšem určené pro specifické použití. Jde o svítidlo FRONT PROFI LUX, které je vybaveno soumrakovým spínačem a primárně je určeno pro osvětlení čísla popisného domu. V závislosti na nastavení regulátoru v rozsahu osvětlenosti od 3 až do 50 Luxů spíná automaticky při setmění.

Samostatně lze dokoupit samolepící arch s číslicemi a písmeny, které lze nalepit na difuzor svítidla. Ve dvou výkonových verzích zajistí dlouhodobé, úsporné a přitom výkonné noční osvětlení s bonusem pětileté záruky. Spolu s těmito blíže uvedenými produkty najdete v celé produktové skupině přes sedmdesát outdoorových svítidel, které Vám poskytnou opravdu velký výběr pro vyřešení osvětlení domů, zpevněných ploch i zahrad. V katalogu produktů pro rok 2021, který jsme vydali začátkem března, případně najdete i další svítidla, která se také pro venkovní osvětlení dají použít. Třeba ve skupině pro domácnost, která nabízí všestranně použitelná svítidla i ve variantách se senzory pohybu. Než se k Vám náš nový katalog dostane, tak je samozřejmě k dispozici vše na našem webu.

Greenlux

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář