Mikro-datová centra EcoStruxure™ s certifikací IP a NEMA

Datum 02.06.2021

Společnost Schneider Electric, celosvětový lídr v digitální transformaci řízení energie a automatizace, oznámila, že její mikro-datová centra EcoStruxure™ řady R pro náročné vnitřní prostředí budou v Evropě k dispozici od června 2021. Nová mikro-datová centra se stupněm krytí IP a NEMA nabízejí odolné a rychle nasaditelné řešení, které pomáhá spravovat okrajovou výpočetní infrastrukturu v náročných průmyslových a výrobních prostředích. 

Jelikož stále více průmyslových podniků zavádí technologie Průmyslu 4.0 s cílem posílit produktivitu, bezpečnost a automatizaci, mikro-datová centra se stávají stále důležitější pro řešení všech potřeb,
od konvergence IT a OT až po implementaci aplikací IoT, což zvyšuje spolehlivost a jednoduchost zavádění IT ve výrobním prostředí. Na trh bude uvedeno šest nových modelů ve velikostech 16U, 24U a 42U, které poskytují potřebnou flexibilitu a škálovatelnost.

„S tím, jak Průmysl 4.0 a pokročilé automatizační technologie nadále transformují průmyslové prostředí, je třeba nasazovat IT blíže k místu použití, což umožňuje zvyšovat produktivitu a efektivitu,“ uvedl Rob McKernan, SVP, Secure Power Division, Schneider Electric, Europe. „Naše nová mikro-datová centra EcoStruxure řady R se stupněm krytí IP a NEMA pomohou průmyslovým výrobcům a distributorům v celém regionu profitovat z vyššího výkonu a spolehlivosti v dílenském prostředí.“ 

Řešení mikro-datových center EcoStruxure přinášejí průmyslové systémy na trh rychleji, efektivněji a s nižšími náklady.

Mikro-datová centra EcoStruxure jsou konfigurovatelné, předem připravené, uzavřené stojanové systémy, které zahrnují napájení, chlazení, zabezpečení a správu. Umožňují ušetřit až 40 procent nákladů na provozní inženýrství, uvést systémy na trh o 20 procent rychleji a snížit náklady na údržbu o sedm procent. 

Mikro-datová centra využívají stávající infrastrukturu a mohou potenciálně snížit investiční výdaje o 48 procent oproti tradičním řešením. Centra řady R tyto výhody ještě posilují a pomáhají zákazníkům omezit případné problémy, protože jsou:

  • Vyrobena tak, aby odolávaly náročným vnitřním podmínkám, díky minimálnímu stupni krytí IP54 a NEMA 12. Průmyslová prostředí se mohou vyznačovat náročnými podmínkami, jako je vysoká prašnost, vlhkost a velké výkyvy teplot.
  • Řízena na dálku s portfoliem softwaru a digitálních služeb Schneider Electric v případě limitovaných nebo chybějících pracovních sil na místě. Otevřená platforma EcoStruxure IT poskytuje uživatelům výkon a flexibilitu, aby mohli kritickou infrastrukturu spravovat sami, přes partnera nebo prostřednictvím servisních techniků společnosti Schneider Electric.
  • Vybavena bezpečnostními funkcemi, jako je kontrola přístupu, detekce narušení a bezpečnostní kamera, které jim umožňují pracovat i na nezabezpečených místech.
  • Schopna standardizovat váš návrh napříč různými prostředími pomocí jediného komplexního řešení, které se snadněji nasazuje a udržuje v porovnání s různorodými systémy. 

Zjistěte více o nových mikro-datových centrech EcoStruxure řady R 

Nová řada R je k dispozici prostřednictvím partnerů mySchneider IT Solutions a obchodních zástupců společnosti Schneider Electric. Navštivte tuto stránku, kde naleznete další informace o nových mikro-datových centrech EcoStruxure řady R společnosti Schneider Electric s krytím IP a NEMA pro náročná vnitřní prostředí. 

Co je to „průmyslový edge computing“? 

Aby průmysloví provozovatelé mohli využívat výhody pokročilé automatizace, nemohou se spoléhat pouze na cloudové technologie, pokud jde o odolnost a rychlost požadovanou umělou inteligencí, strojovým učením a dalšími technologiemi Průmyslu 4.0. Potřebují lokální datová centra v podobě IT skříní/místností/zařízení geograficky umístěných tak, aby podporovaly zpracování a přenos dat v koncových bodech sítě. V průmyslovém prostředí, například ve výrobních závodech nebo distribučních centrech, se tato aplikace označuje jako „průmyslový edge computing“. Analytici označují zpracování dat na úrovni koncových zařízení za stále důležitější.

Tereza Holá, foto: Schneider Electric

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář