Nová řada zdvižných převodovek ZIMM

Datum 03.06.2021

Víte jaké jsou výhody zdvižných převodovek? Znáte převodovky od společnosti ZIMM a jejich novou řadu? Zdvižné převodovky ZIMM jsou synonymem pro kvalitu! 

Nová série ZE a ZE-H je inspirována evolucí a nese s sebou řadu vylepšení, ale pojďme si v prvé řadě vysvětlit co zdvižné převodovky jsou a jak fungují. 

Jsou to vlastně mechanické lineární pohony, které tvoří šneková převodovka s integrovanými axiálními ložisky, která jsou oporou pro trapézový, nebo kuličkový šroub. Zdvižné převodovky se dělí do dvou skupin podle provedení šroubu na provedení s výsuvným šroubem a s rotujícím šroubem. V provedení s výsuvným šroubem je šnekové kolo, které je opatřeno trapézovým závitem a mění otáčivý pohyb na přímočarý pohyb šroubu. V provedení s rotujícím šroubem je trapézový šroub pevně spojen se šnekovým kolem a otáčí se spolu s ním. Matice se tedy pohybuje nahoru a dolů. 

Hlavními výhodami zdvižných převodovek s trapézovými šrouby oproti jiným systémům jsou: konstrukčně daná samočinná samosvornost v klidovém stavu pohonu, minimální náklady na údržbu, robustní konstrukce, minimální hlučnost a schopnost tlumit rázy.  Zvládají pohyby prováděné horizontálně, vertikálně posuvně i tažně.

Zdvižné převodovky ZIMM využívají systém dvojitého mazání: odděleně je mazán šroub i převodovka. ZE série má větší kapacitu pro mazivo a nyní je použité olejové mazivo pro vyšší pracovní cyklus. Vylepšená robustní konstrukce umožňuje využití plného zatížení ve všech montážních polohách. A v neposlední řadě také hladší aerodynamičtější design, který zajišťuje snadnější odvod tepla a snadnější nanášení ochranného nátěru, který zabezpečuje ochranu proti korozi. 

  • Větší kapacita pro mazivo 
  • Vylepšená robustní konstrukce 
  • Snížená vůle díky pokročilým technikám obrábění šnekových převodů 
  • Vylepšený a praktický design 
  • Nová řada s sebou přináší i novou velikost a to ZE – 200 (200kN) 
  • ZE – H umožňuje vstupní rychlost až 3000 ot/min

Zdvižné převodovky ZIMM jsou díky neustálému vývoji využívané téměř ve všech odvětvích počínaje automatizací, automotive, letectví až po vesmírný výzkum. Najdeme je v textilním průmyslu, kde umožňují spolehlivé polohování i navzdory vibracím, v balícím průmyslu, výrobních strojích nebo i v solárním naváděči. 

Našim zákazníkům nabízíme všechny řady zdvižných převodovek ZIMM a také všechny možnosti výbavy počínaje spojení s jakýmkoliv motorem (AC, DC, servo, direct drive), koncové snímače, upevnění, matice, krytování, přenosové elementy a mazaní. 

Raveo

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář