Nový pokojový dotykový panel KNX

Datum 13.07.2021

Foto: Siemens

Společnost Siemens Smart Infrastructure představuje novou pokojovou ovládací jednotku KNX Touch Control TC5. Elegantní a snadno použitelné zařízení se svými individuálně konfigurovatelnými ovládacími prvky zjednodušuje provoz a ovládání všech dostupných funkcí v místnosti. Díky kapacitnímu 5palcovému barevnému dotykovému displeji s moderním a atraktivním designem je nové zařízení ideální pro použití především v komerčních budovách, jako jsou konferenční místnosti, kanceláře a hotely. Navíc díky své flexibilní koncepci montáže, lze Touch Control TC5 instalovat kdekoliv.

Budovy se proměnují

Éra digitalizace přeměňuje budovy na moderní a komplikovanější zařízení, než tomu bylo v minulosti. „Jedná se o významný vývoj v historii budov. Majitelé a investoři mají nyní více příležitostí navrhovat budovy tak, aby odpovídaly potřebám jejich uživatelů,“ uvedl Henning Sandfort, generální ředitel Building Products ve společnosti Siemens Smart Infrastructure. „Pokojové operátorské panely, jako je nový Touch Control TC5, jsou schopné komunikovat prostřednictvím sběrnice KNX a vytvářet perfektní vnitřní klima a světelné podmínky pro každého uživatele místnosti, protože samostatně reagují na hodnoty snímané senzory.“

Nový pokojový regulátor pokrývá prakticky všechny možné aplikace v místnosti, jako je spínání, stmívání, ovládání barev a teploty barev světel, stejně jako stínění před sluncem a řízení provozu vytápění, včetně ventilace a klimatizace. Aby bylo zajištěno zdravé klima ve vnitřním prostoru, nabízí Touch Control TC5 automatické ovládání ventilátoru na základě aktuální hodnoty prachových částic PM2,5 nebo koncentrace CO2 ve vzduchu. Jinými slovy se upravuje činnost ventilátoru v závislosti na množství znečišťujících látek ve vzduchu. Pomocí dostupných logických funkcí lze snadno implementovat další funkce regulátoru teploty, jako je automatické přepnutí do režimu protimrazové ochrany při prudkém poklesu venkovní teploty nebo zavření žaluzií, když jas překročí určitou úroveň.

Méně složité pro uživatele

Obecně platí, že je dnes zapotřebí více zařízení a kabelů, protože se zvyšuje požadavek na funkce budov. Touch Control TC5 se v tomto liší: Všechny funkce místnosti lze zobrazit a ovládat z tohoto jediného zařízení. Montáž a instalace nového dotykového panelu je snadná, protože je kompatibilní s různými nástěnnými krabicemi (EU, USA, CN, UK, CH). Abychom splnili požadavky komerčních zákazníků na firemní design, lze ikony, jejich rozložení a spořič obrazovky podle potřeby upravit. Z důvodu úspory energie lze displej automaticky zapínat a vypínat pomocí vestavěných integrovaných senzorů. Ovládací prvky lze kdykoli zamknout nebo odemknout pomocí hesla nastaveného během konfigurace anebo přes sběrnici.

Nová jednotka pro ovládání místnosti je všestranná a cenově výhodná, protože k implementaci komplexních funkcí není potřeba žádný další centrální ovladač v místnosti.

Mariana Kellerová

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář