Vanderhall Brawley je elektrické UTV, na které jsme čekali

Datum 17.07.2021

Foto: Vanderhall Brawley

Vozy SUV jsou všem známé. Poslední model od Vanderhall Brawley však spadá spíše do kategorie UTV. Jedná se o užitková terénní vozidla (UTV – Utility Task Vehicle) nebo také rekreační terénní vozidla. Jsou velká, výkonná a jsou konstruována s velkým úložným prostorem. Běžně se používají k přepravě vybavení a zásob v místech, kde je použití menšího nákladního automobilu nepraktické nebo nemožné nebo jen čistě pro zábavu.

Vizuálně Brawley vypadá, že se přední části s žebrovanou mřížkou a kulatými světlomety hodně inspiroval Jeepem Wranglerem. Díky vysokému podvozku, 35″ pneumatikám a sešikmeným tlumičům však bude pravděpodobně schopen zvládat klopené zatáčky mnohem rychleji. Součástí výbavy je také řízení všech kol, což se zdá být s tak krátkým rozvorem trochu přehnané – ale co, pokud se chcete otočit na pětníku, je to stroj pro vás.

Energie pro dojezd 350 kilometrů je uložena ve 40 kWh nebo 60 kWh baterii s napětím 300 V. To sice neumožní tak rychlé nabíjení jako u 800voltového Porsche Taycan a Hyundai Ioniq 5, ale je k dispozici rychlé nabíjení stejnosměrným proudem, které vám zajistí 80 % nabití za méně než hodinu. Z toho vyplývá, že tento terénní vůz bude spíše populární u amerických rančerů.

Brawley má odnímatelnou střešní část a je vybaven také topením a klimatizací, stereo systémem a volitelně vyhřívanými sedadly. Ve dvoudveřovém Brawley je místo pro čtyři dospělé osoby. Předobjednávky na toto elektrické UTV jsou od včerejška již spuštěny.

Radim Ptáček

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář