Po osmi letech vývoje baterií pro elektromobily, vstupuje Solid Power na burzu

Datum 30.07.2021

Foto: Solid Power Inc.

Solid Power, Inc. (“Solid Power”), přední výrobce baterií pro elektromobily spolu se společnosti Decarbonization Plus Acquisition Corporation III (“DCRC”) oznámily uzavření konečné dohody o spojení firem, v jehož důsledku se společnost Solid Power stane veřejně obchodovanou společností. Po uzavření transakce se spojená společnost bude jmenovat “Solid Power, Inc.” a očekává se, že její akcie se budou obchodovat na burze NASDAQ pod novým symbolem “SLDP”. Po uzavření transakce se očekává, že společnost Solid Power bude mít devítičlenné představenstvo složené z většiny nezávislých ředitelů a bude nadále vedena stávajícím manažerským týmem společnosti Solid Power, který přináší bohaté technologické a výrobní zkušenosti.

Osmi lety vývoje technologie a třemi roky pracemi na ladění výroby se společnost Solid Power snaží dosáhnout jediného cíle – vyrábět výkonnější baterie s pevným elektrolytem za použití nízkonákladových standardních průmyslových procesů. Společnost Solid Power vyrábí své baterie na pilotní výrobní lince společnosti, která v podstatě odráží výrobní procesy lithium-iontových baterií, přičemž eliminuje některé nákladné a časově náročné kroky. Baterie Solid Power s technologií all-solid-state by mohly zajistit dojezd vozidla na jedno nabití téměř 500 km, což je o 50 až 75 % více než u všech dnes komerčně dostupných lithium-iontových baterií. Bezpečnostní profil baterií Solid Power je také lepší než u tradičních lithium-iontových baterií, a to v důsledku jejich skutečně plně pevné architektury článků. Partneři společnosti Solid Power, společnosti Ford a BMW, očekávají, že baterie společnosti budou integrovány do budoucích elektromobilů.

Kapitálová evaluace tohoto spojení oceňuje společnost Solid Power na hodnotu 1,2 miliardy USD. Po uzavření transakce se očekává, že společnost Solid Power bude mít k dispozici přibližně 600 milionů USD v hotovosti, včetně 165 milionů USD plně vázané PIPE transakce, kterou zajišťují investoři Koch Strategic Platforms, Riverstone Energy Limited, fondy Neuberger Berman a Van Eck Associates Corporation. Peněžní výnosy společnosti Solid Power budou použity na financování provozu a podporu růstu společnosti Solid Power.

René Pajurek, zdroj: TZ Solid Power

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář