Google plánuje návrat do kanceláří až na leden 2022

Datum 11.09.2021

Foto: Pixabay

Společnost Google posunuje datum návratu svých zaměstnanců do kanceláří ve svém Googleplexu v Kalifornii o čtyři měsíce – až na 10. ledna 2022. Rozhodli se tak v důsledku šíření vysoce nakažlivé varianty koronaviru Delta.

Sundar Pichai, výkonný ředitel společnosti Alphabet, mateřské společnosti Googlu, o těchto plánech informoval zaměstnance v e-mailu. Uvedl, že po 10. lednu si kanceláře v různých zemích a lokalitách samy určí přesný datum návratu svých zaměstnanců do kanceláří.

Stejně jako jiné společnosti ve Spojených státech i Google opakovaně odložil datum, kdy očekává návrat svých zaměstnanců zpátky do práce ve svých kancelářích. Minulý měsíc společnost Google posunula datum návratu ze září na říjen a oznámila, že bude vyžadovat, aby zaměstnanci, kteří se vrátí do kanceláří společnosti, byli očkováni proti koronaviru.

Pokud se zaměstnanci Googlu v lednu vrátí do svých kanceláří skutečně vrátí, budou to téměř dva roky od chvíle, kdy společnost v prvních dnech pandemie požádala své zaměstnance, aby pracovali z domova. Prodloužené období práce z domova donutilo společnost přehodnotit budoucnost svého pracoviště a to, jaký je nejlepší způsob, jak vyvážit práci na dálku s osobní spoluprací.

Radim Ptáček

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář