Tento nový router prý dokáže rozpoznat malware

Datum 17.09.2021

Foto: Palo Alto Networks

Společnost Palo Alto Networks představila novou nabídku hardwaru s integrovanými funkcemi kybernetické bezpečnosti, která pomáhá firmám chránit jejich pracovníky na home office nebo v terénu před pokusy o vniknutí do jejich počítačového systému a podvodným softwarem, jako je malware.

Jedná se o router Okyo Garde. Ten se snaží poskytnout špičkové zabezpečení prostřednictvím dodávaného prémiového mesh systému Wi-Fi 6, který podle společnosti Palo Alto Networks již zabezpečuje banky, nemocnice a další z 85 000 zákazníků společnosti Palo Alto po celém světě. Zásady zabezpečení Okyo Garde mohou firemní správci sítě upravovat prostřednictvím aplikace pro chytré telefony.

Společnost tvrdí, že její produkt je ideální pro podniky všech velikostí, které se snaží přizpůsobit novému světu hybridní práce, kdy zaměstnanci pracují jak v kanceláři, tak na dálku.

“Když svět před rokem a půl přešel k práci na dálku, bylo jasné, že kybernetická bezpečnost bude muset následovat zaměstnance až k nim domů,” řekl Mario Queiroz, výkonný viceprezident společnosti Palo Alto Networks.

Okyo Garde je navržen tak, aby pomáhal firmám všech velikostí zabezpečit bezdrátové sítě jejich zaměstnanců, jak v terénu, tak třeba i na home office, který se stal poslední dobou velmi populárním a v některých případech jedinou možností jak nadále pro firmu pracovat.

Velké společnosti mohou integrovat Okyo Garde s cloudovou bezpečnostní platformou Prisma Access společnosti Palo Alto Networks a zajistit tak jednotnou správu bezpečnosti systému. Na druhou stranu malé firmy mohou své nasazení Okyo Garde spravovat prostřednictvím aplikace pro chytré telefony, která dokáže spravovat nastavení konfigurace a zobrazovat výstrahy.

Palo Alto Networks bude tento router s antivirovou ochranou nabízet formou měsíčního předpatného. To pro malé podniky začíná na 349 USD/rok a zahrnuje systém Wi-Fi 6 s podporou sítě mesh. Američtí zákazníci si mohou zařízení předobjednat již dnes, aby jim bylo dodáno později na podzim. Jestli tento hardware s integrovanými funkcemi kybernetické bezpečnosti bude i u nás, je zatím neznámé.

Radim Ptáček

Napsat komentář