Nové kabely ÖLFLEX® s vysokou požární ochranou

Datum 22.09.2021

Foto: Lapp

Kabely instalované v budovách podléhají přísným požadavkům na požární ochranu. Společnost LAPP má ve svém portfoliu celou řadu bezhalogenových kabelů a vodičů, které nyní doplňuje o dvě novinky značky ÖLFLEX®. 

Flexibilní jednožilový kabel s CPR klasifikací pro snadnou instalaci 

ÖLFLEX® CLASSIC 128 H BK SC je bezhalogenový jednožilový kabel s CPR klasifikací Cca podle směrnice EU 305/2011 (BauPVO/CPR), určený zejména pro instalace v budovách. Díky promyšlenému výběru materiálů přináší zákazníkům celou řadu výhod. Tento silnoproudý kabel lze univerzálně použít pro zapojení řídicích obvodů uvnitř strojů i mezi zařízeními. Ve srovnání s typickými instalačními kabely, jako je N2XH, se díky flexibilní konstrukci snadno používá a instaluje. Je vhodný jak pro pevné uložení, tak i příležitostný pohyb bez namáhání v tahu v suchém i vlhkém prostředí. Použití bezhalogenových materiálů snižuje riziko šíření plamene, vysoké hustoty kouře a toxických zplodin v případě požáru. Díky zkušebnímu napětí 4 000 V zajišťuje ÖLFLEX® CLASSIC 128 H BK SC vysokou úroveň elektrické bezpečnosti. Navíc je tento jednožilový kabel díky dobře zvoleným materiálům mimořádně cenově výhodný.

Nový, tenčí, a ještě pružnější ovládací kabel ÖLFLEX® CLASSIC 115 CH

Tento konstrukčně velmi propracovaný bezhalogenový ovládací kabel s vysokou CPR klasifikací podle směrnice EU 305/2011 (BauPVO/CPR) nemá vnitřní plášť, a proto je zvláště prostorově úsporný. Díky tomu je lehčí, tenčí, pružnější a levnější. Vnější plášť i vnitřní izolace žil jsou bez halogenů a snižují riziko šíření plamene, vysoké hustoty kouře a toxických zplodin v případě požáru. Elektromagnetickou ochranu (EMC) zajišťuje pocínovaný měděný oplet s vysokým stupněm pokrytí. Nový kabel ÖLFLEX® CLASSIC 115 CH je ještě odolnější proti olejům podle normy DIN EN 50363-4-1 (TM5) i UL OIL RES I a OIL RES II.  Kromě toho nabízí vysokou úroveň elektrické bezpečnosti díky zkušebnímu napětí 4 000 V. Certifikace UL umožňuje používání kabelu v Severní Americe. 

Nový ÖLFLEX® CLASSIC 115 CH je skutečný univerzál. Lze jej použít k zapojení řídicích obvodů uvnitř stojů i mezi systémy. Je vhodný pro pevné uložení a příležitostný pohyb bez namáhání v tahu. Velmi dobře se hodí do suchého, vlhkého a zejména olejnatého prostředí. Díky vnějšímu plášti HFFR ze speciálních směsí je kabel do značné míry odolný vůči kyselinám a zásadám a lze jej dokonce dočasně použít venku. Flexibilní použití je možné při teplotách až -30 ° C.

Jürgen Beck dodává: “Rozšířením našeho bezhalogenového portfolia můžeme našim zákazníkům nabídnout individuální a bezpečná řešení pro každou oblast použití.”

Lucie Dvořáková

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář