Sewio se stalo první firmou na světě, která umožňuje jednodimenzionální sledování pohybu díky směrovým anténám

Datum 05.10.2021

Foto: Sewio

Sewio, výrobce real-time lokalizačního systému (RTLS) pro digitalizaci pohybu uvnitř hal, dnes uvedl na trh Sewio RTLS verzi 2.5., který umožňuje 1D sledování pohybu pomocí směrových antén, a stal se tak prvním globální firmou, která tuto možnost svým zákazníkům nabízí. 1D sledování pohybu přináší úplnou viditelnost do úzkých uliček typických pro sklady a distribuční centra, a to s naprosto bezkonkurenčně nízkými náklady.

Lokalizační systémy by vždy měly být navrženy tak, aby pokrývaly danou oblast za pomoci co nejnižšího počtu přijímačů (kotev), díky čemuž zůstávají nízké i náklady na samotný projekt. V reálných případech je rozvržení výrobních hal složité a zahrnuje ohromný počet chodeb a úzkých uliček, což vyžaduje mnoho přijímačů a kabeláže k nim a tak náklady na samotnou instalaci stoupají. Díky 1D sledování pohybu za pomocí směrových antén je možné dosáhnout potřebné přesnosti s menším počtem přijímačů a kabeláže. 1D je tak revolučním krokem pro trh lokalizace uvnitř budov, protože výrazně snižuje náklady na projekt a zkracuje dobu návratnosti projektu. 1D již bylo v beta verzi implementováno například v:

  • Automobilový závod v Severní Americe: snížení nákladů na infrastrukturu o 50% 
  • Distribuční centrum v Chorvatsku: snížení nákladů na infrastrukturu o 44%
  • Sklad na Slovensku: snížení nákladů na infrastrukturu o 48%

Kromě této zcela nové funkce přináší Sewio RTLS 2.5 také vylepšení synchronizačního modelu, které využívá to nejlepší ze dvou dříve používaných synchronizačních modelů (TCP a UDP), tedy flexibilitu instalace, rychlost inicializace a stabilitu. 

Sewio RTLS 2.5 také přináší automatickou kalibraci barometru pomocí API pro sledování v módu 3D použitelné například pro sledování osob ve vícepatrových budovách. 

„Jsme nesmírně hrdí na to, že jsme prvním globálním dodavatelem RTLS, který na trh zavedl 1D sledování pohybu 1D pomocí směrových antén, díky čemuž poskytujeme našim klientům a partnerům jedinečné řešení, které neuvěřitelně snižuje náklady na projekt a výrazně zkracuje dobu návratnosti projektu,“ vysvětluje Milan Šimek, CEO ve společnosti Sewio Networks.

Více informací  o funkcích software RTLS 2.5

Martina Malíková

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář