Společnost NKT uznána za postupy udržitelnosti

Datum 13.10.2021

Foto: NKT

Společnost NKT pokračuje ve zvyšování udržitelnosti napříč společností a úsilí bylo nyní uznáno v nových hodnoceních ESG, která se všechna výrazně zlepšila. 

Společnost neustále zvyšuje udržitelnost všech svých aktivit a její obětavou práci nyní uznaly tři nezávislé agentury, které zlepšují hodnocení ESG společnosti. Aktualizovaná hodnocení od společností EcoVadis, Sustainalytics a MSCI ESG Ratings hodnotí environmentální, sociální a správní aktivity společnosti. Společnost NKT dosáhla lepšího bodového skóre a byla tak uznána za své neustálé zaměření na udržitelnost. Toto zlepšení zdůrazňuje pozici společnosti jako lídra v oblasti udržitelnosti v průmyslu napájecích kabelů.

„Hrajeme ústřední roli v globálním přechodu na obnovitelné energie a je tedy samozřejmé, že v NKT klademe silný důraz na udržitelnost. Jsem hrdý na to, že nás za naše postupy udržitelnosti uznaly tři externí ratingové společnosti, které zaštiťují naši cestu udržitelnosti. Vylepšená hodnocení odrážejí naši práci a náš závazek podporovat udržitelnost a propojovat zelenější svět pomocí našich napájecích kabelů“, říká Alexander Kara, CEO společnosti NKT.

Vylepšená hodnocení ESG jsou výsledkem pokračující implementace několika projektů na podporu udržitelnosti ve společnosti NKT. To zahrnuje zvýšenou transparentnost údajů, uspokojivé provádění iniciativ udržitelnosti, jako je používání alternativních paliv pro vysokozdvižné vozíky a nákladní automobily, veškerá výroba se zelenou elektřinou, zvýšené zaměření na bezpečnost, rozmanitost a začlenění, jakož i spolupráce s odpovědnými a udržitelnými dodavateli.

V roce 2020 se společnost NKT, jako první velká společnost vyrábějící napájecí kabely, připojila k iniciativě Science Based Target. Nejpozději do roku 2050 se tak stane společností s nulovými čistými emisemi a zároveň se zavazuje snížit svoji uhlíkovou stopu o 5 % ročně.

Nové hodnocení ESG společnosti NKT

  • EcoVadis: Vylepšené stříbrné hodnocení na hodnocení platinové posouvá společnost NKT mezi 1 % top společností ze všech hodnocených společností a organizací.
  • Sustainalytics: Zlepšení z „Medium“ na „Low“ riziko významného finančního dopadu faktorů ESG, což řadí společnost NKT na 4. percentil v průmyslu elektrických zařízení.
  • MSCI EGS Ratings: Vylepšeno z BBB na AA, druhé nejlepší hodnocení v systému hodnocení MSCI.

Pelle Fischer-Nielsen

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář