Apple Glass přijdou až po VR headsetu

Datum 23.10.2021

foto: Pexel.com

Apple v roce 2007 zcela změnil filozofii mobilních telefonů. Začala éra smartphonů. Letos přišli s placičkami AirTag, které si připnete ke klíčům, další dáte do batohu a hned je uvidíte na mapě v aplikaci Najít. Tato firma technologická se rozhodla vstoupit na pole chytrých brýlí s rozšířenou realitou a vypadá to, že by na trh mohla první produkty dostat už v roce 2023.

V této chvíli vstupuje projekt Apple Glass, na kterém pracuje více než tisícovka vývojářů, již do druhé fáze vývoje. Zatímco podrobnosti o tom, jaký typ funkcí přinesou brýle navržené společností Apple jsou v nejlepším případě velmi nejasné, podle schémat je pravděpodobné, že bude obsahovat mikrofon umožňující příkazy Siri a umožňující telefonní hovory. Výrobek bude vybaven akcelerometrem.

AR brýle budou pravděpodobně spíše doplňkem pro iPhone než samostatným zařízením. Budou primárně zobrazovat informace z připojeného iPhonu, na který připadne většina výpočetního výkonu.

Apple už začal s akvizicí malých firem zabývajících se AR a dalšími technologiemi, které jsou nezbytné pro další vývoj a výrobu inteligentních brýlí. Vizí společnosti Apple je vyrábět stylové a plně funkční brýle, které pak mohou i bez připojení ke smartphonu promítat prostřednictvím rozšířené reality všechny informace, které jsou v každodenním životě důležité. Takové brýle by v příští dekádě měly z velké části nahradit smartphony.

Podle serveru Macrumors.com však uvedení Apple Glass na trh, bude předcházet uvedení masivnější VR headsetu, který firma z Cupertina chce představit už příští rok. Počítá se s tím, že první verze bude muset být bezdrátově připojena k iPhonu nebo jinému zařízení Apple.

René Pajurek
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář