Společnost Conrad se stala oficiálním distributorem Arduino®

Datum 30.10.2021

Arduino NANO RP2040 CONNECT. Foto: Arduino®

To, co roku 2005 začalo v jednom stejnojmenném italském baru, už je dnes neodmyslitelnou součástí makerspaces, fablabs a dokonce průmyslového vývojářství: Díky hardwaru ve formě mikrokontroléru se snadnou obsluhou a dobře srozumitelnému softwaru pro programování se Arduino stalo mezinárodně uznávanou open-source platformou pro profesionály v oblasti elektroniky a programování.

Jeden zdroj, vše Arduino

Společnost Conrad distribuuje vybrané produkty Arduino již několik let – nyní však začne dodávat kompletní sortiment: „Nedávno jsme se stali oficiálním distribučním partnerem Arduino, takže našim zákazníkům můžeme nabídnout jednodušší, rychlejší a komplexnější nákup,“ říká Alexander Kastner, produktový manažer společnosti Conrad Electronic. V nabídce budeme mít kompletní sortiment Arduino, tedy desky, moduly, štítky a sady.

Daniel Kilian, Global Sales Director Arduino, uvádí další velkou výhodu, která z globálního partnerství vyplývá: „Díky naší úzké spolupráci budou od této chvíle naše novinky k dispozici v nabídce Conrad hned v den jejich uvedení na trh.“

Výukové sady pro oblast vzdělávání

Vedle zákazníků z oblasti průmyslu a vývoje se společnost Conrad již několik let zaměřuje také na požadavky vzdělávacích zařízení, pokud jde o digitalizaci a MINT. Arduino si v podobě řady Arduino Education vzalo za úkol obohatit školní výuku o zážitkově orientované výukové sady a školicí programy pro učitele. To umožňuje rychlé a jednoduché seznámení s programováním a elektronikou.

Alexander Kastner spatřuje v progresivním využívání vývojářských desek ve škole a ve vzdělávacích zařízeních velký potenciál: „V dnešní době se prototypovací platforma používá již v celé řadě průmyslových oblastí. Pro žáky a studenty, kteří se již seznámili s programováním Arduino, se tím otevírá celá řada profesních možností.“

Flexibilní a uživatelsky přívětivé

Arduino bylo navrženo jako flexibilní řídicí systém pro každého, kdo chce vyvíjet vlastní projekty a automatizovat procesy – počínaje zapojením LED kontrolek a konče komplexními projekty IoT. Na rozdíl od jednodeskových počítačů se v případě hardwaru Arduino jedná pouze o mikrokontrolér, jehož výstupy reagují podle naprogramování a v závislosti na vstupech. Díky celé řadě senzorů dokáže Arduino snímat své okolí a následně ovládat například osvětlení nebo jiné akční členy. Programování probíhá v programovacím jazyce Arduino a také zde se projevuje jeho uživatelsky přívětivý koncept: Software je k dispozici ke stažení zdarma, a navíc je tu open-source platforma. To znamená: Zájemci o elektroniku si mohou na internetové stránce Arduino stáhnout již hotová schémata zapojení a layouty. Na nich a s nimi mohou dále pracovat a vlastní projekty pak mohou přes Project Hub sdílet s ostatními fanoušky Arduino.

Arduino MKR – desky pro vývojáře

V  podobě Arduino MKR mají vývojáři k dispozici vlastní řadu Arduino. Vedle celé řady spínacích a řídicích úloh zde těžiště spočívá v možnostech komunikace desek a štítků. Ty sahají od SigFox pro aplikace IoT a Wi-Fi pro bezdrátové připojení k síti až po využití sítě GSM. Velice oblíbený a nanejvýš flexibilní bezdrátový modul NINA-W102 od u-blox například promění Arduino NANO RP2040 Connect v ideálního průvodce světem Internetu věcí (obj. č.: 2372094 / 2371847).

Arduino PRO – speciálně pro průmyslové aplikace

Arduino Pro je výkonný systém, který je dimenzovaný mimo jiné pro komplexní průmyslové aplikace, robotiku, on-device AI a inteligentní řízení strojů. Podobně náročné a výkonné jsou také jeho desky. Například Portenta H7 Lite dokáže díky dvoujádrovému procesoru provádět komplexní úlohy v reálném čase (obj. č.: 2464202). Ve spojení s Arduino IoT cloudem tvoří komplexní Low Code platformu pro vývoj IoT aplikací, a navíc umožňuje centrální řízení.

Další informace o produktech Arduino

Margit Dellian

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář