Panasonic: Servomotory 3×400 V s bezpečností SIL3 a Ple na MSV

Datum 08.11.2021

Foto: Panasonic

Panasonic má v oblasti pohonů bohaté zkušenosti a široká nabídka servomotorů může být řešením většiny vašich projektů. S výkony od 50 W do 15 kW lze najít vhodný pohon s dostatečnou rezervou a dle napájení lze vybírat od stejnosměrného napětí 24/48 V přes jednofázové až po motory 3×400 V. 

Nová řada MINAS A6 MULTI disponuje rozšířenými bezpečnostními funkcemi a dosahuje úrovně SIL3 a Ple. V servopohonech je plně integrováno 18 bezpečnostních funkcí pro monitorování vlastního pohybu, které lze pohodlně konfigurovat přes nové programové prostředí Panaterm for Safety. Integrované bezpečností funkce nahrazují externí bezpečností prvky a zvyšují bezpečnost i produktivitu celého zařízení.

Servomotory Minas A6 průběžné napájení. Foto: Panasonic

Díky modulárnímu provedení řady servopohonů MINAS A6 MULTI bylo dosaženo úspory místa v rozvaděči až o 64 % oproti konvenčnímu řešení. Servodriver se šířkou pouhých 50 mm patří k nejužším na trhu a každou jednotkou lze nezávisle řídit 2 motory. 

Došlo k přepracování designu konektorů a nyní splňují standardy IEC, CENELEC a IEEE (IP67). Konektory lze otáčet kolem vlastní osy a k snadnému připojení slouží rychloupínací mechanismus. Servomotory lze velice jednoduše připojit i v místech, kde je omezený prostor a špatná dostupnost.

MINAS A6 MULTI využívá nový sběrnicový systém napájení, který zajišťuje efektivní distribuci energie z jednoho napájecího zdroje pro více pohonů a dále umí znovu využít přebytečnou energii generovanou servomotory.

Motory řady MINAS A6 disponují vysokorychlostní otevřenou průmyslovou síťovou sběrnicí EtherCAT založenou na technologii Ethernet. Připojením servopohonu do sítě získáte dokonalou kontrolu nad celým výrobním procesem v reálném-čase a vaše zařízení bude připraveno pro Průmyslu 4.0.

Pro dokonalou přesnost hřídele servomotoru při polohování slouží 23-bit enkodér buď bezbateriový absolutní nebo v inkrementálním provedení.

Pokud pro vaši výrobu či projekt potřebujete odolné pohony s vysokou spolehlivostí navštivte nás na MSV 2021 v hale G1 na stánku 41.

Tým Panasonic

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář