Tesla nasazuje u svých dobíjecích stanic satelitní internetové antény Starlink

Datum 15.11.2021

Foto: Tesla

Podle serveru Electrek si majitelé elektromobilů Tesla v USA všimli satelitních internetových antén Starlink u stanic Supercharger. Zatím není jasné, kolik jich je a zda jsou přístupné řidičům, ale rozmístění těchto antén zahrnuje přinejmenším Floridu, kde byly spatřeny. Tesla se k tomuto kroku zatím nevyjádřila.

Širokopásmové připojení Starlink lze u dobíjecích stanic využít více způsoby. Přinejmenším by mohl nahradit nebo doplnit stávající připojení, které zajišťuje základní služby, jako jsou platby a stav nabíječky. To by mohlo společnosti pomoci rychleji zavádět dobíjecí stanice v odlehlejších oblastech.

Pro tyto informace na však nepotřebujete tak velkou rychlost internetu (průměrná rychlost připojení Starlink v USA je asi 97 Mb/s). Nebylo by překvapením, kdyby Tesla chtěla nabídnout satelitní spojení k poskytování WiFi zákazníkům nabíjejících své vozy u Superchargerů. U nabíječky obvykle parkujete dostatečně dlouho na to, abyste mohli sledovat televizi nebo videa, která jsou velice náročná na datové toky. Potenciálně by to mohlo zákazníkům prodat službu Starlink na doma, když by si ji mohli bezplatně vyzkoušet dostatečně dlouhou dobu při nabíjení svých elektrických Tesel.

Richard Pappen,
zdroj: Electrec

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář