Siemens dodá BMW novou generaci svého CNC řídicího systému pro výrobu krytů elektrických pohonů

Datum 03.12.2021

Společnost Siemens dodává koncernu BMW automatizační hardware a software. Tato řešení zahrnují mj. i novou generaci CNC řídicího systému Sinumerik One s digitálními možnostmi pro zvýšení produktivity výroby. Nové automatizační portfolio bude použito ve výrobním závodě v rakouském Steyru při výrobě krytů elektrických pohonů. Zároveň také pomůže připravit transformaci výroby na digitální věk. Společnosti Siemens a BMW pojí dlouholeté partnerství. Úspěch obou firem je založen na podpoře inovací a vývoji technologií zaměřených na budoucnost a udržitelnost.

Závod BMW v rakouském Steyru využívá systém Sinumerik One 

Integrovaný automat Simatic S7-1500F zajistí vysoký výkon výroby 

Systém Sinumerik One hraje v transformaci obráběcích strojů v rámci Průmyslu 4.0 ústřední roli. Řídicí jednotka předčí předchozí generace ve výkonu programovatelného automatu a CNC při obsluze stroje, v rychlosti řezání a výkonu při sběru a zpracování dat. Díky integrovanému systému Simatic S7-1500F nabízí až desetinásobné zrychlení doby cyklu. Ucelená integrace v rámci inženýrského prostředí TIA Portal umožňuje standardizaci všech projektovacích úloh pro provozovatele větších závodů.  

Sinumerik One nabízí technologii pro snadnou tvorbu a využití digitálních dvojčat obráběcích strojů. Digitální nástroje, které umožňují vlastní optimalizaci, nástroje pro prediktivní údržbu pro zkrácení a plánování odstávek a inteligentní asistenční systémy pro bezpečnost a obsluhu strojů pomáhají mnohonásobně zvýšit efektivitu a spolehlivost výroby.

Závod ve Steyru je největší továrnou koncernu BMW na výrobu motorů. Vyrábějí se zde exkluzivně všechny kryty elektrických pohonů pro nové elektromobily BMW. Na jedné výrobní lince se vyrábí pět různých provedení krytů. Nová generace CNC automatizace společnosti Siemens tak přispívá ke vstupu BMW do světa elektromobility a k optimalizaci celého výrobního procesu.

Mariana Kellerová

Napsat komentář