Nové kompaktní elektroměry MID s velkým displejem

Datum 06.12.2021

Foto: WAGO

Při snaze o snížení nákladů a optimalizaci spotřeby je nezbytností rozsáhlé měření energie. Pro zjednodušení tohoto úkolu teď portfolio společnosti WAGO obsahuje nové elektroměry s certifikací MID, které jsou vybavené páčkovou připojovací technikou Push-in CAGE CLAMP® a nabízejí několik špičkových předností.

Kromě hodnot jalového a činného výkonu dokážou elektroměry WAGO pro všechny fáze zaznamenávat také síťovou frekvenci, proud, napětí a výkon. Rovněž jsou vybavené velkým podsvětleným displejem, který uživateli umožňuje všechny tyto charakteristické hodnoty snadno odečítat z velkého a přehledného podsvětleného displeje. Obsluhu elektroměrů usnadňují dotykové ovládací prvky. Pro jednoduchou konfiguraci je k dispozici také mobilní aplikace, která se zařízením komunikuje pomocí technologie Bluetooth®. U obou zařízení mohou mimoto uživatelé vybírat z rozhraní M-Bus a Modbus®. Pro oba směry energie jsou k dispozici dvě rozhraní S0 s nastavitelnou četností impulzů. 

Foto: WAGO

Páčková připojovací technika Push-in CAGE CLAMP® se pyšní několika klíčovými přednostmi: K připojení nejsou zapotřebí nástroje a pružinová připojovací technika nabízí bezúdržbové a spolehlivé připojení po celou dobu životnosti. Díky tomu je zaručena trvalá provozuschopnost elektroměrů s proudem až 65 A – to je obrovská jistota pro provozovatele průmyslových systémů vystavených rázům nebo vibracím. 

Nové elektroměry umožňují díky prohlášení o shodě se směrnicí MID realizovat široké spektrum aplikací v budovách i průmyslu. Možné jsou i aplikace pro fakturační měření spotřeby. Všechna sledovaná data lze zobrazovat na velkém displeji nebo pohodlně zaznamenávat v aplikaci WAGO Energy Data Management. Přístroje pro přímé měření mají šířku pouze 71 mm. Verze pro měřicí transformátory proudu jsou pak ještě štíhlejší – na šířku měří jen 35 mm. Takto štíhlý profil vám ušetří spoustu místa ve skříňovém rozvaděči. 

Foto a schéma: WAGO

Přednosti elektroměrů WAGO

  • Měření hodnot jalového a činného výkonu, síťové frekvence, proudu, napětí a výkonu pro všechny fáze
  • Díky shodě s evropskou směrnicí o dodávání měřidel na trh (MID) č. 2014/32/EU je možné přístroje použít k fakturačnímu měření spotřeby
  • Intuitivní konfigurace pomocí dotykových ovládacích prvků a mobilní aplikace pro konfiguraci prostřednictvím technologie Bluetooth®
  • Spolehlivé a rychlé připojování bez nutnosti používat nástroje díky páčkové připojovací technice Push-in CAGE CLAMP® 

Zdeněk Štěpka

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář