GEWISS – nejširší sortiment elektroinstalačního materiálu a průmyslového osvětlení

Datum 17.12.2021

GEWISS je jedničkou v oblasti průmyslové, ale i domovní nebo inteligentní elektroinstalace. V jeho sortimentu najdete rozbočovací a průmyslové krabice, rozvodnice a skříně, trubky, kabelové žlaby, lišty, ale i širokou nabídku průmyslového osvětlení. Dovolte nám přestavit zlomek z portfolia tohoto italského výrobce.

Krabice malé, velké, tlusté, tenké…

Desítky typů nástěnných rozbočovacích krabic ve vyšším krytí, řada 44 CE, vyrobených z moderních samozhášecích materiálů. Hlavními přednostmi řady 44 CE jsou široký rozsah typů a provedení krabic: 3 stupně krytí (IP44/55/56), 11 rozměrů, dostupných ve dvou verzích (s hladkými stěnami nebo s kabelovou průchodkou), 6 typů vík (přítlačné/šroubovací, plné/průhledné nebo vysoké/nízké) a krabice s velkokapacitním dnem a hladkými stěnami pro připojení trubek o průměru do 50 mm. Další nespornou výhodou, která odlišuje typ 44 CE od podobných krabic je patentovaný systém šroubů pro uzavření víka. Šrouby s kulovou hlavou slouží jako klouby pro snadné otevření víka, zároveň je lze zaplombovat proti neoprávněnému vniknutí do krabice. Vnitřní profil krabice zajišťuje daný stupeň krytí i bez těsnění.

Nástěnná modulární pouzdra 27 COMBI

Kompletní a univerzální systém skládacích modulárních pouzder, který dokonale splňuje požadavky na instalaci v průmyslovém i bytovém sektoru. Dokonalé utěsnění je zajištěno uzavíracím systémem dvířek s těsněním. Speciální průhledná membrána u přístrojů IP 55 s drážkami usnadňuje ovládání přístrojů. V řadě 27 Combi nabízíme několik typů provedení, ze kterých si vybere opravdu každý: na DIN lištu, nástěnné, pro elektroinstalační lišty a kanály nebo pro montáž na sloup. Montáž modulárních pouzder je velmi snadná, a to díky velkému vnitřnímu prostoru pro zapojení kabelů. Můžete realizovat vlastní konfigurace na míru, jež se přizpůsobí jakémukoliv typu požadavku.

Krabice pro prvky domácí automatizace

U čím dál více projektů se dnes počítá s prvky tzv. chytrého domu. Koncové prvky jsou jen zlomkem celé infrastruktury systému. Většina jich je totiž uživateli skryta. Právě pro tyto účely firma GEWISS nabízí připojovací a rozbočovací bezhalogenové vestavné krabice řady 48, které tyto prvky hravě pojmou. Řada se skládá ze tří různých skupin výrobků: 48 PT / PT DIN, rozbočovací krabice v krytí IP 40 pro obvyklé použití i pro prvky domácí automatizace vč. DIN lišty, s ochranným kartonovým víkem pro zazdívání. Dále řada 48 CM, velkokapacitní krabice v krytí IP 40 s ochranným štítem a řada 48 PTC, modulární rozbočovací krabice štítem v krytí IP 40/IP 55 s ochranným kartonovým víkem pro zazdívání.

Nejucelenější systém pro vestavbu do sádrokartonu GREEN WALL

Nejširší nabídka prvků pro vestavbu pro tento specifický typ instalace. Bezhalogenové krabice GREEN WALL ze speciálního zeleného technopolymeru s GWT 850 °C se vyznačují rychlou a jednoduchou instalací, a to díky inovativnímu řešení upevnění. To spočívá v patentovaném systému montážních úchytů, vhodném pro všechny typy montáže: mezi sloupky, ze zadní strany na desku nebo na zděnou stěnu.

Řada GREEN WALL nabízí čtyři řady výrobků: rozvodnice a rozvaděče, standardní a velkokapacitní rozbočovací krabice, krabice pro modulové domovní řady a pro zařízení KNX a digitální TV a krabice pro vertikální a horizontální zásuvky s blokovatelným vypínačem.

Designové rozváděče pro chytrý dům DOMO CENTER

Rozváděče DOMO CENTER se chlubí moderním, stylovým designem, který splní ty nejvyšší nároky a očekávání. Doslova ozdobí každý interiér. Téměř nevyčnívá ze zdi a díky několika typům povrchové úpravy a materiálového provedení dokáže s interiérem splynout. Nebo se naopak zvýrazní, například zrcadlovými dveřmi a stane se tak funkční součástí interiéru. Rozváděče DOMO CENTER získaly prestižní mezinárodní designové ocenění Red Dot Design Award.

DOMO CENTER je ideální elektrický rozváděč pro proudy do 125 A, který pojme jakýkoliv přístroj (od domácí počítačové sítě až po modulární přístroje) i silový rozvodný systém, řídicí panely, alarmy, bezdrátové přístroje nebo jiné přístroje pro automatizaci domácnosti. Velká modulární kapacita (až 320 modulů u větších verzí) činí z DOMO CENTRA nové technologické srdce systému, které odpovídá současným i budoucím požadavkům na modifikaci nebo rozšiřování.

Multifunkční základny 42 TV

Řada desek pro univerzální použití například jako držák elektronických přístrojů, napájecích jednotek nebo pro vytvoření malých řídících rozvaděčů s kontrolkami a tlačítky. Kryt s voštinovým povrchem umožňuje přístroje přímo přišroubovat. Desky se vyrábějí ve třech velikostech s různými tloušťkami i jako praktický podlahový sloupek.

Multifunkční základna je oboustranná: z jedné strany je hladký povrch pro snadnou montáž zapuštěných komponent a z druhé strany voštinový povrch pro přímou montáž přístrojů. Díky těmto vlastnostem jsou desky 42 TV ideální pro vytváření řídicích nebo signálních panelů. Doplňkem nabídky je vodotěsný zásuvkový box ideální pro montáž povrchových i zapuštěných zásuvek.

Vysoce výkonné vačkové vypínače 70 RT HP

GEWISS nabízí řadu nástěnných vačkových vypínačů 70 RT HP, které jsou k dostání v plastových nebo kovových krabicích, ve verzích od 16 A do 160 A, pro řídicí i bezpečnostní aplikace. Řada v rozsahu 16 A až 63 A zahrnuje možnost montáže do čelního panelu rozvaděče nebo na DIN lištu a každý přístroj lze vybavit pomocnými kontakty. Vačkový vypínač je v termoplastové krabici a poskytuje stupeň krytí IP 66 / IP 67 / IP 69, což zabezpečuje, že produkt je úplně chráněn proti prachu a tekutinám, i když se jedná o horkou, vysokotlakou stříkající vodu.

70 RT HP představuje vylepšený, ergonomicky navržený, robustní vypínač, který je ideální do těžkých provozů – je odolný proti nárazům, mechanickému namáhání, UV záření i chemikáliím. Lze ho tedy použít i v nejnáročnějších prostředích.

Nouzové skříňky ve vyšším krytí GEWISS 42 RV

Pět verzí nouzových slříněk umožňuje uživatelům variabilitu: pro ovládací přístroje Ø 22 mm, pro modulární přístroje a přístroje se zadní montážní deskou. Jsou k dispozici také vestavné verze v červené a šedé barvě. Všechny skříňky mají vysoký stupeň ochrany IP 55 a díky příslušenství, jako jsou kladívko na rozbití skla, bezpečnostní zámek nebo víko s plombou, jsou vhodné pro použití na veřejně přístupných místech. 

Revoluce v oblasti průmyslového osvětlení: ESALITE

LED svítidla ESALITE zahájila s více než 350 variantami, elegantním vzhledem, víceúčelovým použitím, účinností osvětlení až 145 lm/W, dlouhodobou spolehlivostí a špičkovým výkonem významnou revoluci v oblasti průmyslového osvětlení.

Dokonalá kombinace technického řešení a designu zaručuje LED svítidlu ESALITE vysokou odolnost a extrémně dlouhou životnost, a to i v nejnáročnějších podmínkách.

Sortiment zahrnuje sedm různých úrovní světelného toku, čtyři optiky z technopolymeru (30°, 60°, 90°, eliptická) a tři teploty barev (3000 K, 4000 K, 5700 K). Jako standard je součástí každého produktu interface k řídicímu systému DALI (Digital Addressable Lighting Interface). Sortiment dále zahrnuje závěsná svítidla pro průmyslové použití, reflektory i architektonické světlomety pro osvětlování architektonických detailů či zeleně. Pro instalaci v zahradách a parcích, kde přístroj dokonale splyne s večerními a nočními odstíny modré, byla speciálně navržena modrozelená povrchová úprava „BlueGreen“. 

ESALITE jsou nejlepším chytrým řešením pro průmysl, parky a zelené plochy, neboť díky integraci se systémy domácí automatizace a především internetové bráně pro chytrá zařízení Smart Gateway tvoří inteligentní systém kombinující řešení osvětlení se světem IOT (Internet věcí).

Potřebujete vědět více?

Poptáváte vhodné řešení pro váš projekt nebo potřebujete podrobnější informace? Obraťte se na nás s důvěrou: tel. 266 090 711, e-mail: obchod@est-praha.cz nebo navštivte naše internetové stránky www.est-praha.cz.

Výhradní zastoupení značky GEWISS v ČR a SR

Produkty GEWISS, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh výhradně dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany.

T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář